AJANKOHTAISTA BLOGIT OTA YHTEYTTÄ ANNA PALAUTETTAArtikkeli

Rinne-Lux -valotapahtuma avasi Rinnekodin 90-vuotisjuhlavuoden

Rinnekodin 90-vuotisjuhlavuoden käynnisti valotaidetapahtuma Lakistossa Pohjois-Espoossa. Valotaidetapahtumassa kahden kerrostalon ja yhden toimistorakennuksen ikkunat loistivat väreissä.

Rinne-Lux -tapahtumassa Kattaran, Jokipolun ja Lakistonkallion ikkunoissa loisti asukkaiden terveisiet pimeässä tammikuun illassa liikkujille. Myös hallintotoimiston ja ravitsemiskeskuksen henkilökunta on somistanut työpaikkansa ikkunat värikkäästi.

Taiteilija Anna Turunen koulutti Rinne-Luxin toteuttajat ja antoi ideoita ikkunoiden värittämiseen. Turunen on toteuttanut taiteilija Anne Roinisen kanssa vuodesta 2012 alkaen erilaisia osallistavia Valolinna-valoteoksia (www.valolinna.net).

Osa teoksista jää ikkunaan pidemmäksikin aikaa

Jokipolun asumisyksikön palveluesimies Sanna Uotila kertoo, että valoteokset oli helppo rakentaa ja asukkaat ohjaajineen lähtivät innokkaasti mukaan hankkeeseen. "Kun yksi sai jonkun idean, toinen lähti mukaan kehittämään sitä. Kun maanantaina tulin töihin, säikähdin ikkunoissa olevia hahmoja, kunnes tajusin, että viikonlopun aikana ikkunoita on valmisteltu valotapahtumaan ja tunnistettavat hahmot siellä vartioivat ikkunoissa", Sanna naurahtaa.

Jokipolussa asuva mies taiteili ikkunaansa Ferrarin ja toinen mustan neliön, jossa on valkoiset kehykset. "Ihan kiva juttu tämä oli, en aio ottaa väripapereita ainakaan tänään vielä pois" toinen miehistä sanoi. "Mä aion pitää mustan neliön pitkään mun ikkunassa. Toi muuten oli tosi hyvä leffa, mikä tossa ikkunassa oli. En ole nähnyt sitä aikaisemmin", kommentoi toinen ja lähti jatkamaan päivän toimiaan.

Rinne-Lux loistaa vielä tänään 19.1. osoitteissa Rinnekodintie 5, 7 ja 10 kello 17-19.
Myös kahvila Ainoliina on avoinna.

Lisää uutisia