14.7.2020

Rinnekoti laajentaa Vaasaan – Erityislasten palveluille on kysyntää

Syksyn aikana Rinnekoti laajentaa toimintaansa Vaasaan ja avaa kaksi uutta lasten pienryhmäkotia. Rinnekodin pienryhmäkodit tarjoavat ympärivuorokautista tehostettua asumispalvelua erityisen vaativaa hoitoa ja ohjausta tarvitseville kehitysvammaisille ja autismikirjon lapsille ja nuorille.

Diakonissalaitoksen asiakkuus- ja myyntijohtaja Jaana Laaksonen vahvistaa, että Rinnekodin tarjoamille erityislasten ja perheiden palveluille on kasvava kysyntä. Lapsi voi saada palvelua lastensuojelulain tai vammaispalvelulain mukaisella päätöksellä.

Palvelu suunnitellaan yksilöllisesti jokaiselle erikseen. Huolellinen suunnittelu takaa sen, että lapsen tai nuoren erityisen tuen tarpeisiin voidaan vastata oikealla tavalla ja tukea hänen kasvua ja kehitystään. Tavoitteemme on mahdollistaa lapselle mahdollisimman normaali arki, tukea lasta koulunkäynnissä sekä tehdä mielekkäitä asioita yhdessä ja mahdollistaa harrastukset, kertoo Laaksonen. Lasten ja nuorten palveluissa Rinnekodin tavoitteena on luoda turvallinen, pitkäjänteinen polku, jolla matkantekoon osallistetaan myös perheet. Lapsen perheen kanssa suunnitellaan yhdessä lapsen arkea ja kotilomia, Laaksonen jatkaa.

– Rinnekodin lapsi- ja perhepalvelujen keskiössä ovat nimenomaan erityistarpeiset lapset ja nuoret. Tällä hetkellä tarjoamme heille palveluja Päijät-Hämeessä Lahdessa sekä pääkaupunkiseudulla Helsingissä ja Espoossa. Satakuntaan Poriin rakennamme parhaillaan uutta yksikköä ja sen lisäksi suunnitteilla on myös muutama uusi lapsiin ja nuoriin erikoistunut yksikkö muihin maakuntiin, kertoo Laaksonen.

– Lapsen kasvaessa polku voi lopulta viedä myös sopivalla tasolla tuettuun asumiseen. Rinnekodin asumisen tuen palveluissa vaihtoehdot ovat hyvin monipuoliset tehostetusta palveluasumisesta kevyellä tuella toteutuvaan asumiseen.

 

 

Aiheeseen liittyvät