1.6.2022

Rinnekoti podcast: Asiakkaat ja ammattilaiset äänessä, osa 12

Rinnekodin Asiakkaat ja ammattilaiset äänessä -podcast-sarjassa ajatuksiaan pääsevät jakamaan kehitysvammaiset ja autisminkirjon henkilöt sekä heidän ohjaajansa eli ammattilaiset, jotka työskentelevät kehitysvamma-alalla. Nyt julkaistussa 12. jaksossa puhutaan asiakkaiden ja ohjaajien digiosaamisesta ja siitä, miten erilaisia digitaalisia apuvälineitä, sovelluksia ja laitteita hyödynnetään Rinnekodilla.

Kuuntele podcast tästä

Pandemia-aika on haastanut myös sote-alan ammattilaisia ja asiakkaita kehittämään omaa digiosaamistaan. Nyt julkaistussa 12. jaksossa palvelualuejohtaja Annika Varis kertoo, millaisena hän näkee viime aikoina otetun digiloikan. Varis kertoo myös reissustaan Lissaboniin Digital Invitation- tapahtumaan, jossa oli maaliskuussa puhumassa muille sote-alan asiantuntijoille Rinnekodin asiakkaiden ja ohjaajien digitaidoista. 

Toimintakeskus Lyylissä Tampereella on innostuttu viime aikoina sosiaalisen median sisällön tuottamisesta, virtuaalisesta Lyfta-oppimisalustasta sekä etäyhteyksien hyödyntämisestä. Etäyhteydet mahdollistavat esimerkiksi uudella tavalla ystävätoiminnan, josta ohjaaja Nita Lehtiniemi ja Anton yhdessä kertovat.

”Meidän asiakkaat puhuvat paljon päivittäisessä arjessa ystävyystoiminnasta ja niistä toimintakeskuksista, ketkä ovat siinä mukana”, Lehtiniemi kertoo. Ystävyystoiminnan etätuokioihin mukaan tulee Rinnekodin toimintakeskuksia ympäri Suomen ja jaksossa Anton kertookin saaneensa uusia kavereita muun muassa Porvoosta. Hän kuvaileekin etänä järjestettävän ystävätoiminnan tuoneen asiakkaiden arkeen paljon positiivista, kun yhteisiä hetkiä odotetaan paljon.

Jaksossa Anton esittelee myös sähköistä kommunikoinnin apuvälinettään Tobii Dynavoxin indiä, joka on puhetta tukevaan ja korvaavaan kommunikointiin suunniteltu tabletti. Hän kertoo, että  kommunikaatiokansioon verrattuna tabletin avulla hänen on huomattavasti helpompi kertoa ajatuksiaan, mielipiteitään ja toiveitaan. 

Jakson tekstivastineen löydät täältä: Podcast osa 12, tekstivastine

Asiakkaat ja ammattilaiset äänessä -podcast ilmestyy kevään ajan kerran kuukaudessa. Sinäkin voit osallistua podcastin tekemiseen kertomalla mistä aiheesta haluaisit kuulla puhuttavan ja laittamalla kysymyksesi sähköpostitse osoitteeseen: matleena.myllyrinne@rinnekoti.fi

Aiheeseen liittyvät