28.10.2020

Rinnekoti rakentaa Poriin uusia palveluja kehitysvammaisille ja autismikirjon henkilöille

Diakonissalaitos on saanut rakennusluvan ja käynnistää Porissa Karjarannan alueella rakennushankkeen kahden asumispalveluyksikön osalta. Rinnekoti avaa syksyllä 2021 aikuisille kehitysvammaisille ja autismikirjon henkilöille asumispalveluja tarjoavan Saarnin sekä lapsille pienryhmäkoti Poppelin. Rinnekoti on valtakunnallisesti tunnettu, yksityinen kehitysvamma-alan toimija ja osa Diakonissalaitosta.

”Palvelujen tarjoaminen satakuntalaisille asiakkaille lähellä omaisia ja lapsuudenkotia on ollut jo pitkään vireillä. Valitettavasti rakennusluvan odottaminen on viivästyttänyt projektiamme”, kertoo asiakkuussuunnittelujohtaja Tiina Väntsi.

Uudet palvelut avautuvat syksyllä 2021

Rinnekodin Saarnissa on koteja aikuisille kehitysvammaisille ja autismikirjon henkilöille, jotka tarvitsevat tukea asumiseen ja arjen sujumiseen. ”Tuki ja apu räätälöidään asiakkaan tarpeiden mukaisesti tiiviissä yhteistyössä asiakkaan, omaisten ja kunnan sosiaalityön kanssa. Tavoitteemme on vahvistaa asiakkaan arjen taitoja yhdessä harjoittelemalla ja iloita yhdessä onnistumisista. Ohjaajat ovat asiakkaan tukena tarvittaessa 24/7”, kertoo Väntsi.

Poppelissa tarjoamme palveluja lasten pienryhmäasumisen tarpeisiin. Pienryhmäkodissa asuminen ei tarkoita siteiden katkaisemista vanhempiin tai läheisiin, vaan heidät otetaan tiiviisti mukaan suunnittelemaan ja toteuttamaan lapsen elämää.

Rinnekodilla on lasten pienryhmäkoteja Espoossa ja Vaasassa. ”Kaikissa pienryhmäkodeissamme eletään mahdollisimman normaalia arkea lasten kanssa. Jokaiselle lapselle on nimetty omaohjaaja ja jokaisella lapsella on käytössään henkilökohtainen viikko- ja päiväohjelma. Lapset käyvät koulua ja vapaa-ajalla tehdään lapsille mieluisia asioita ja harrastetaan. Lapset osallistuvat myös arkisiin askareisiin omien kykyjensä mukaisesti”, kertoo Väntsi.

Rinnekodin palvelujen asiakkaaksi tullaan oman kotikunnan sosiaalityön kautta (vammaispalvelu, lastensuojelu). Palvelu käynnistetään asiakkaan ja/tai omaisten ja kunnan sekä Rinnekodin asiakkuussuunnittelun yhteistyöllä.

 

Lisätietoja:

Asiakkuussuunnittelija

Maria Järkkälä, puh. 040 481 4247

Aiheeseen liittyvät