AJANKOHTAISTA BLOGIT OTA YHTEYTTÄ ANNA PALAUTETTAHevosmies

< MUUT TOIMIPISTEET

Hevosmies

Hevosmiehenkatu 1, 00770 Helsinki


Puhelinnumeroita

palveluyksikön johtaja (ark. 8-16)

044 728 5711

Hevosmies on helsinkiläisille tarkoitettu asumisyksikkö

  • Kenelle: Hevosmies on koti helsinkiläisille aikuisille kehitysvammaisille ja/tai neuropsykiatrisille asukkaalle

  • Sijaitsee: Helsingin Alppikylässä, hyvien kulkuyhteyksien varrella

 

Hevosmies on koti 13 asukkaalle

Hevosmiehessä on viiden hengen ryhmäkoti, jossa jokaisella asukkaalla on oma noin 25 m2 huoneisto, omilla  saniteettitiloilla. Lisäksi ryhmäkodilla on yhteiset oleskelu- ja ruokailutilat sekä yhteiskäytössä oleva keittiö.

Ryhmäkodin lisäksi Hevosmiehessä on kahdeksan täysin varusteltua yksiötä. Asukkaidemme käytössä ovat myös yhteiset pyykkitilat, saunaosasto ja yhteinen oleskelutila.

Lähiympäristössä on terveysasema, apteekki, uimahalli, kirjasto ja kauppoja. Kulkuyhteydet Hevosmieheen ovat hyvät, julkisen liikenteen pysäkki sijaitsee vieressä.

Henkilökunnallamme on monipuolinen kokemus ja koulutus sosiaali- ja terveysalalta. Neuropsykiatristen asiakkaiden ohjausmenetelmät, autismiosaaminen ja mielenterveystyö ovat vahvuutemme.

Asukkaita voimaannuttavaa arkea

Hevosmiehessä opetellaan yhdessä arjen perustaitoja ja aikuisuutta. Kannustamme asukkaita mielekkääseen opiskeluun, työhön ja vapaa-aikaan. Asukkaiden arjessa harjoitellaan myös sosiaalisten suhteiden solmimista ja ylläpitoa. Rohkaisemme asukkaita itsenäisyyteen ja valintojen tekoon, käytämme tuettua päätöksentekoa kirkastamaan päätösten ja valintojen seurauksia.

Teemme tavoitteellista työtä asiakaslähtöisesti ja kunnioitamme itsemääräämisoikeutta.  Ohjauksessa käytämme tarvittaessa kuvia tukemaan toiminnanohjausta ja vuorovaikutusta. Ohjauksemme perustuu yhdessä asukkaan kanssa laadittuihin tavoitteisiin. Tavoitteellisen työn avulla pyrimme tukemaan asukkaiden itsenäistä elämää ja arjen hallintaa.

Pidämme tärkeänä, että asukkaamme voivat osallistua monipuolisesti yhteiskunnan tarjoamiin palveluihin ja aktiviteetteihin.

Kuvia toimipisteestä