AJANKOHTAISTA BLOGIT OTA YHTEYTTÄ ANNA PALAUTETTAHiiala

< MUUT TOIMIPISTEET

Hiiala

Rinnekodintie 11, 02980 Espoo


Puhelinnumeroita

palveluyksikön johtaja (ark. 8-16)

040 706 3501

Kuntouttavaa asumista vaikeasti monivammaisille lapsille ja nuorille

  • Yksikön kuvaus: 7-paikkainen pienryhmäkoti, jossa eletään mahdollisimman normaalia arkea. Yksikössä saatavilla ympärivuorokautista vaativaa hoitoa ja kuntoutusta.
  • Kenelle: Vaikeasti monivammaisille lapsille ja nuorille.
  • Sijainti: Espoon Lakistossa kauniin luonnon ympäröimänä.

  
Esteettömät ja lapsille suunnitellut tilat

Kaikilla ryhmäkotimme asukkailla on oma huone, jonka saa sisustaa omien toiveidensa mukaisesti. Asukkaiden yhteisessä käytössä on viihtyisä ja esteetön olohuone, isot kylpyhuoneet ja sauna, takkahuone ja aistihuone. Kaikkien käytössä on myös iso lasitettu parveke ja suuri ulkoterassi. Meiltä löytyy myös aurinkokeinu ja oma pallomeri. Lähiympäristö ja luonnon rauha tarjoaa asukkaillemme hyvät ulkoilumahdollisuudet.  

Turvallista asumista lasten ehdoilla

Hiialassa eletään mahdollisimman normaalia ja monipuolista arkea, jossa lasten osallistumista ja koulunkäyntiä tuetaan. Apuvälineet ja kommunikaation tukeminen ovat vahvasti läsnä arjessa. Jokaisella lapsella on nimetty omaohjaaja ja vanhempien kanssa yhdessä laadittu yksilöllinen hoito- ja kasvatussuunnitelma.

Teemme tiiviisti yhteistyötä perheiden kanssa ja tuemme lasten kotilomia. Halutessaan vanhemmilla on myös mahdollisuus yöpyä meillä. Tuemme tasavertaisuutta ja sitä, että jokaisella on oikeus osallistua yhdessä tekemiseen omien kykyjensä ja mielenkiinnon mukaan. Opettelemme yhdessä muun muassa kommunikoimista, sosiaalisia taitoja ja arjen taitoja. Tarjoamme lapsille turvallisen arjen lisäksi myös elämyksiä, kuten erilaisia yhteisiä retkiä.

Lämminhenkinen henkilökuntamme on ammattitaitoista ja lapsille omistautunutta. Meillä työskentelee sairaanhoitajia, lähihoitajia ja ammattikasvattajia, joille on tärkeää toimia yhteisyössä perheiden kanssa.
 

Kuvia toimipisteestä