AJANKOHTAISTA BLOGIT OTA YHTEYTTÄ ANNA PALAUTETTAKiikkaistentie

< MUUT TOIMIPISTEET

Kiikkaistentie

Kiikkaistentie 16, 01800 Klaukkala


Puhelinnumeroita

palveluyksikön johtaja (ark. 8-16)

044 777 6234

Kiikkaistentie on Klaukkalassa toimiva asumisyksikkö

Kiikkaistentien ryhmäkoti sijaitsee viihtyisällä pientaloalueella Nurmijärven Klaukkalassa. Klaukkala on Nurmijärven eteläisin alue. Klaukkalan palvelut keskittyvät nauhamaiseen keskustaan, jonka ympärillä on laajoja lapsiperheiden suosimia pientaloalueita. Alueen julkisia palveluja täydentävät muun muassa jää- ja tennishallit sekä hiihtokeskus. Klaukkalan pohjoispuolella sijaitseva Valkjärvi tarjoaa virkistymismahdollisuuksia. Lähistön kauniit maalaiskylät houkuttelevat tutustumaan ympäristöön laajemminkin. Helsingistä Klaukkalaan on noin 30km matka ja Espoon keskuksesta noin 40 km matka. Matkan teko onnistuu linja- autolla, sillä linja- autoasema on ihan kävelymatkan päässä ryhmäkodilta. Omalla autolla kulkeville, Kiikkaistentien edustalla on paikoitusalue.

Kiikkaistentie on kaksikerroksinen pienkerrostalo, joka on jaettu kolmeen ryhmäkotiin. Yksikön yhteydessä on kuusi erillisasuntoa ja Klaukkalan keskustassa yksi vuokra-asunto. Alakerran ryhmäkodeissa on omat huoneet viidelle asukkaalle sekä yhteinen keittiö ja oleskelutilat. Yläkerrassa sijaitsee pienkeittiöllä, kylpyhuoneella ja parvekkeella varustetut asunnot kuudelle asukkaalle sekä yhteinen keittiö- ja oleskelutila. Ala- ja yläkerran asukkailla on yhteinen sauna sekä väestönsuoja, joka toimii rentoutus- ja aistitilana. Talossa on hissi ja tilat on tehty esteettömäksi.

Erillisasunnot ovat 36 m2 kokoisia keittiöllä, kylpyhuoneella ja parvekkeella varustettuja yksiöitä. Erillistalolla on myös yhteinen pienkeittiöllä ja saunalla varustettu asukastupa. Kiikkaistentien talojen välissä on patio ja iso piha. Erillistalolla on oma terassinsa sekä pieni piha.

Henkilökunta tarjoaa apua ja tukea asumiseen ja arkeen, asukkaan yksilöllisten tarpeiden mukaan. Henkilökunnan työtehtäviin kuuluu perus- ja kodinhoidolliset työt, niissä opetus ja ohjaus, viriketoiminnan suunnittelu ja järjestäminen sekä asukkaiden voinnin seuranta. Asukkaita kannustetaan omatoimisuuteen kunkin oman toimintakyvyn mukaisesti. Toiminta yhteistyökumppaneiden kanssa on osa jokapäiväistä toimintaa. Henkilökuntaa on paikalla ympäri vuorokauden.

Asukkaiden hyvinvointi on sekä laatukriteeri että tärkein tavoite. Asukkaiden hyvinvoinnin edistämiseksi työyhteisö huolehtii sekä omasta, että ryhmän toiminnan kehittämisestä. Jokaiselle asukkaalle on nimetty palveluista vastaava ohjaaja, joka hoitaa asukkaan hyvinvointiin ja elämään liittyviä asioita monipuolisesti yhteistyössä omaisten, työ- ja päivätoimintojen, koulujen sekä muiden yhteistyötahojen kanssa. Vastuuohjaaja toimii erilaisissa tilanteissa asukkaan tukena ja asiantuntijana.

Rinnekodin arvot; lähimmäisyys, asiantuntijuus ja hyvä elämä ovat yksikön toiminnan kivijalka. Toiminnalla tuetaan ja ohjataan asukasta mahdollisimman hyvään elämään turvallisessa ja virikkeellisessä ympäristössä. Asukas on mukana omien asioidensa hoitamisessa yksilöllisten kykyjensä mukaan. Asukkaiden toiveet ja tottumukset otetaan aina suunnittelussa huomioon. Jokaiselle taataan oikeus hyvään ja kodikkaaseen elämään yhteisönsä jäsenenä. Asukas tulee hyväksytyksi omana itsenään.

Kuvia toimipisteestä