AJANKOHTAISTA BLOGIT OTA YHTEYTTÄ ANNA PALAUTETTAKonsta

< MUUT TOIMIPISTEET

Konsta

Pyyntitie 5, 02230 Espoo


Puhelinnumeroita

palveluyksikön johtaja (ark. 8-16)

044 7095 739

Konsta - turvallista asua ja elää omannäköistä elämää

Kenelle: Aikuisille kehitysvammaisille ihmisille

Sijainti: Espoon Matinkylässä, hyvien kulkuyhteyksien päässä

Konstasta löytyy koti 15 kehitysvammaiselle henkilöille. Kodissa vietetään normaalia arkea yhdessä toisten asukkaiden kanssa. Omien kotien lisäksi Konstasta löytyy yhteinen oleskelutila, sauna sekä kattoterassi, jossa voi vilvoitella kivasti saunan jälkeen. 

Asiakkaat pääsevät osallistumaan tasavertaisesti omien taitojensa ja kykyjensä mukaisesti myös kodin ulkopuolelle. Tavoitteena on, että jokainen pääsisi jonnekin päivätoimintaa tai kerhoon viikoittain, vaikka lyhyeksikin ajaksi. Osallistumista yhteiskuntaan tuetaan vahvasti muun muassa jatkuvalla kommunikaatiotaitojen kehittämisellä tukihenkilöiden ja yhteistyökumppaneiden kanssa. Näin asiakkailla on mahdollisuus vaikuttaa omaan elämäänsä erilaisten valintojen kautta. Harrastuksiin ja retkiin tuetaan ja kannustetaan yhdessä ja erikseen muiden asiakkaiden
kanssa, yksilölliset toiveet ja tarpeet huomioiden.

Jokaiselle asiakkaalle on nimetty 1-2 omaohjaajaa ja jokaisella asiakkaalla on käytössään henkilökohtainen viikko- ja päiväohjelma. Toiminnassa korostuu asiakkaiden ja heidän lähi-ihmisten kanssa tehtävä yhteistyö. Asiakkaiden perheenjäsenet, sukulaiset ja ystävät ovat aina tervetulleita yksiköihimme ja kunkin asiakkaan omaan kotiin, jos asiakas itse haluaa. 

Kuvia toimipisteestä