AJANKOHTAISTA BLOGIT OTA YHTEYTTÄ ANNA PALAUTETTAKornetti

< MUUT TOIMIPISTEET

Kornetti

Kornetintie 8, 00380 Helsinki


Puhelinnumeroita

palveluyksikön johtaja (ark. 8-16)

050 524 3478

Kornetti on Helsingissä toimiva asumisyksikkö

  • Yksikön kuvaus: Asumispalveluyksikkö, johon kuuluu 14 asuntoa.
  • Kenelle: Lievästi- ja keskivaikeasti kehitysvammaisille tai autismikirjon henkilöille.
  • Sijainti: Hyvien kulkuyhteyksien varrella Helsingin Pitäjänmäellä  


 Ympärivuorokautista apua ja tukea omassa kodissa

Kornetin asumispalveluyksikköön kuuluu 14 asuntoa. Jokaisella asukkaallamme on oma 25 m2 yksiö avokeittiöllä ja kylpyhuoneella. Jokainen asukkaamme voi kalustaa kotinsa omilla huonekaluilla juuri mieleisekseen. Kaikki tilat ovat esteettömiä ja talosta löytyy myös hissi. Asukkaidemme yhteisessä käytössä on kaksi parveketta, ruokasali, keittiö, olohuone, kodinhoitohuone ja saunatilat. Asukkailla on vähintään kerran viikossa saunapäivä. Talon kolmannessa kerroksessa on oma liikuntasali, jota voi käyttää iltaisin ja viikonloppuisin. Samassa talossa toimii myös Kornetin työhönvalmennus.

Mieleistä tekemistä yhdessä ja omissa harrastuksissa

Toimintaperiaatteenamme on kuntouttava työote ja asukkaidemme oikea-aikainen ohjaus ja avustaminen. Huomioimme jokaisen asukkaan yksilönä ja tuemme heitä mahdollisimman itsenäisessä arjessa. Autamme heitä myös vapaa-ajan harrastuksissa ja muissa merkityksellisissä toimisssa.

Asukkaamme kertovat arvostavansa asukaskavereitaan, kivoja ohjaajia sekä omaa kotia ja rauhaa. Meillä yhteisöllisyys ja yhdessä tekeminen on tärkeää niin asukkaille kuin henkilökunnalle. Pidämme asukaskokouksen kerran kahdessa viikossa, jolloin asukkaat pääsevät kertomaan omia toiveitaan. Käymme yhteisillä retkillä ja hyödynnämme lähialueiden palveluita ja tapahtumia.

  

Kuvia toimipisteestä