AJANKOHTAISTA BLOGIT OTA YHTEYTTÄ ANNA PALAUTETTAKoukkusaari

< MUUT TOIMIPISTEET

Koukkusaari

Koukkusaarentie 20, 00980 Helsinki


Puhelinnumeroita

palveluyksikön johtaja (ark. 8-16)

040 357 6870

Koukkusaari – helsinkiläisille tarkoitettu ryhmäkoti Vuosaaressa

  • Koukkusaari on ryhmäkoti, jossa tarjotaan yksilöllisesti suunniteltuja asumisen tuen palveluja.
  • Kenelle: Täysi-ikäisille kehitysvammaisille henkilöille.
  • Sijainti: Helsingin Vuosaaressa, lähellä hyviä palveluita ja ulkoilumaastoja.    

Viihtyisää yhdessä tekemistä lähellä palveluja

 

Koukkusaaressa toimii kolme ryhmäkotia, joissa jokaisessa on kuusi asuntoa. Kaikki 18 asuntoa ovat noin 20-25 m2  kokoisia ja jokaisessa huoneessa on oma suihku, wc ja jääkaappi. Jokaisessa ryhmäkodissamme on asukkaiden yhteinen keittiö, olohuone ja isot katetut terassit pöytäryhmineen. Koukkusaaren alakerrasta löytyy sauna, suihku- ja pukeutumistilat, inva-wc, kodinhoitohuone, henkilökunnan tilat ja pieni aistihuone. Koukkusaari on esteetön ja talosta löytyy tilava hissi. Viihtyisällä ja aidattu sisäpihallamme on puutarhakeinuja. Vuosaaren palvelut sijaitsevat noin kilometrin säteellä ryhmäkodista. Myös bussi- ja metroliikenneyhteydet ovat hyvät.

 

Asukkaamme osallistuvat halutessaan työ- ja päivätoimintaan ja käyvät viikoittain erilaisissa harrastuksissa tai kerhoissa, joihin he osallistuvat usein itsenäisesti tai tarvittaessa henkilökohtaisen avustaja tai ohjaajan kanssa. Koukkusaaressa jokainen voi myös halutessaan osallistua yhteisten aterioiden kokkailuun. Iltaisin kyläilemme toistemme luona, pelailemme tai katsomme videoita yhdessä.

 

Toiminnallista ja tavoitteellista ohjausta

 

Koukkusaaressa työskentelee 18 aidosti välittävää sosiaali- ja terveysalan ammattilaista. Henkilökuntamme on perehtynyt psyykkisesti oirehtivien kehitysvammaisten henkilöiden, ikääntyvien ja hoidollisten, syvemmin kehitysvammaisten henkilöiden ohjaukseen. Yksiköllämme on tukena laajat verkostot perusterveyden huoltoon, kehitysvammahuoltoon ja työ- ja päivätoiminnan yksiköihin. Teemme yhteistyötä lähialueen muiden Rinnekodin yksiköiden, kuten Joutsenvirran ja Nyyttipuiston kanssa sekä Vuosaaren kirkon ja muiden lähipalveluiden kanssa.

 

Asukkaamme arvostavat erityisesti turvallisuuden tunnetta, hyvää hoitoa ja ohjausta. Järjestämme säännöllisesti jokaisessa ryhmäkodissa asukaskokouksia. Jokaisella asukkaallamme on tavoitteet, joiden avulla pyritään siihen, että arjen toiminnoista voi suoriutua mahdollisimman itsenäisesti ja asukas voi siirtyä myöhemmin mahdollisesti kevyemmän tuen asumisen piiriin.

Kuvia toimipisteestä