AJANKOHTAISTA BLOGIT OTA YHTEYTTÄ ANNA PALAUTETTANyyttipuisto

< MUUT TOIMIPISTEET

Nyyttipuisto

Alppikylänkatu 22-24, 00770 Helsinki


Puhelinnumeroita

palveluyksikön johtaja (arkisin 8-16)

044 777 6300

Nyyttipuisto on helsinkiläisille tarkoitettu asumisyksikkö

  • Yksikön kuvaus: Nyyttipuisto tarjoaa sekä ryhmäkoti muotoista asumista että erillisasumista
  • Kenelle: Helsinkiläisille kehitysvammaisille aikuisille, joilla yksilöllisiä palveluntarpeita
  • Sijainti: Helsingin Alppikylässä, viihtyisällä uudella asuinalueella

Nyyttipuiston tilat ovat valoisat, tilavat ja esteettömät.  

Nyyttipuisto on jaettu kolmeen viiden asukkaan ryhmäkotiin. Asukkaiden yhteisessä käytössä ovat olohuone, sauna ja kodinhoitohuone. Lisäksi asukkaat voivat käyttää taloyhtiön yhteistä kuntosalia.

Ryhmäkodin asukkaiden omat kodit ovat 27,5 m2 asuntoja ja jokaisella on oma kylpyhuoneella ja pieni keittiö. Erillisasunnot ovat 40 m2 yksiötä.  

Jakomäen ostoskeskuksessa on lähimmät palvelut. Siellä on päivittäistavarakaupan lisäksi kirjasto, apteekki, terveysasema ja kirkko.

Nyyttipuiston henkilökunnalla on monipuolinen kokemus ja koulutus sosiaali-ja terveysalalta. Henkilökunnan erityisosaaminen on monivammaisten asukkaiden hoito, avustaminen ja ohjaaminen. Nyyttipuistossa henkilökunta tarjoaa tukea asumiseen asukkaan tarpeiden mukaisesti, asukasta arvostaen ja kunnioittaen. Henkilökuntaa on saatavilla ympäri vuorokauden.  

Nyyttipuisto on koti, jokaiselle asukkaallemme

Nyyttipuiston toiminta perustuu asukkaille laadittuihin yksilöllisiin palvelujen toteuttamissuunnitelmiin. Nyyttipuistossa pyritään kaikessa toiminnassa huomioimaan asukkaiden erilaiset tarpeet silloinkin, kun ne edellyttävät erityisen vaativaa tukea, turvallisuutta, runsasta hoitoa ja huolenpitoa.

Ryhmäkodin asukkaiden arkipäivien sisältö muodostuu arkirutiineista ja työstä, harrastuksia unohtamatta. Viikonloput pyhitämme vapaa-ajalle, kuten ulkoilulle, yhteisille hetkille ja rentoutumiselle. Kuuntelemme musiikkia, katsomme elokuvia ja järjestämme arkea katkaisevia juhlia. Asukkaamme nauttivat myös aistiharjoituksista ja hieronnoista. Asukkaille tärkeää on läsnäolo ja aidosti hyväksyvä ilmapiiri. Yhteistä toimintaa suunnittelemme kerran kuukaudessa olevassa asukaskokouksessa.

Erillisasuntojen asukkaiden palvelu tuotetaan heidän omaan kotiin. Palvelun tavoitteena on asukkaan mahdollisimman itsenäinen elämä, yksilöllisten tarpeiden ja mahdollisuuksien puitteissa. Kannustamme asukasta oman elämän suunnitteluun ja omatoimisuuteen kaikissa arjen asioissa. Ohjaamme asukasta aktiiviseen osallisuuteen yhteiskunnassa ja  vapaa-ajan viettoon. Erillisasukkaiden kanssa pidämme oman säännöllisen asukaskokouksen.

Kuvia toimipisteestä