AJANKOHTAISTA BLOGIT OTA YHTEYTTÄ ANNA PALAUTETTAOivala

< MUUT TOIMIPISTEET

Oivala

Skogbyntie 3, 02980 Espoo


Puhelinnumeroita

palveluyksikön johtaja (arkisin 8-16)

044 777 5652

Oivala – ympärivuorokautista tukea tarjoava asumisyksikkö Pohjois-Espoon Lakistossa

  • Oivala on asumisyksikkö lähellä luontoa.
  • Kenelle: Oivalan henkilökunnan vahvuutena on autismikirjon osaaminen ja puhetta tukevat sekä korvaavat kommunikaatiomenetelmät.
  • Sijainti: Pohjois-Espoossa, Lakiston luonnonkauniissa ympäristössä.

Esteetöntä asumista luonnon lähellä

 

Oivalaan kuuluu kaksi erillistä yksikerroksista paritaloa, joissa on 4-5 hengen ryhmäkoteja. Asumisyksikössämme on yhteensä 20 asukasta. Asukkaidemme yhteiskäytössä on saniteettitilat, sauna, iso oleskelutila, keittiö ja pyykinpesuhuone. Olemme huomioineet esteettömän liikkumisen kaikessa toiminnassamme. Meillä on viihtyisä ja iso takapiha, missä vietämme yhdessä aikaa erityisesti kesäisin. Rinnekodin alueelta löytyy kahvila, nepalilainen ravintola, puutarha ja golfkeskus.

 

Yhteisöllinen tunnelma ja ympärivuorokautista tukea

 

Huomioimme toiminnassamme jokaisen asukkaan yksilölliset toiveet ja tarpeet. Henkilökuntamme on paikalla ympäri vuorokauden. Arkisin asukkaamme käyvät työ- tai päivätoiminnassa, jotka sijaitsevat lähellä olevissa toimintakeskus Martissa ja Joonatanissa. Arjen toimintatapamme on koottu asukkaiden yksilöllisten tarpeiden ympärille. Suurimmalla osalla asukkaista on käytössä viikko-ohjelmat ja kuvat, mitkä helpottavat arjen laadukasta toteuttamista. Viikonloppuisin saunomme, ulkoilemme ja käymme Oivalan omalla uimahallivuorolla uimassa. Teemme asukkaiden toiveista erilaisia retkiä esimerkiksi Korkeasaareen. Toimimme tiiviissä yhteistyössä eri sidosryhmien kanssa. Asukaskokoukset pidetään aina tarpeen mukaan. Henkilökuntamme vahvuutena on autismikirjon osaaminen ja puhetta tukevat sekä korvaavat kommunikaatiomenetelmät, kuten kuvat ja viittomat.

Kuvia toimipisteestä