AJANKOHTAISTA BLOGIT OTA YHTEYTTÄ ANNA PALAUTETTAPaljerinne

< MUUT TOIMIPISTEET

Paljerinne

Steniuksentie 19, 00320 Helsinki


Puhelinnumeroita

palveluyksikön johtaja (ark. 8-16)

044 5535727

Paljerinne – asumisyksikkö vehreässä ja rauhallisessa Helsingin Etelä-Haagassa

  • Paljerinne on vuonna 2016 remontoitu, ympärivuorokautista tukea tarjoava asumisyksikkö.
  • Kenelle: Kaikenikäisille kehitysvammaisille henkilöille, joilla on erilaisia haastavia käyttäytymisen ja mielenterveyden haasteita.
  • Sijainti: Kauniissa ja vehreässä Etelä-Haagassa, rauhallisen kadun varressa, erinomaisten liikenneyhteyksien päässä.

”Parasta kun saa olla omassa kämpässä ihan vapaasti”

 

Paljerinne on pienkerrostalo, josta löytyy 11 asuntoa. Yksikkömme koostuu kahdeksasta yksiöstä sekä kolmen hengen ryhmäkodista. Jokaisessa asunnossamme on oma wc/kylpyhuone ja pieni keittiö, jonka varusteluna on jääkaappi-pakastin, liesiuuni sekä astianpesukone. Asunnot ovat kooltaan noin 25-32m2. Ryhmäkodin puolella asuvilla asiakkailla on yhteinen keittiö ja olohuone sekä omissa asunnoissaan wc ja suihku. Kaikilla asukkaillamme on mahdollisuus käyttää talon pesutupaa, saunaa ja irtainvarastoa. Koko talomme on suunniteltu esteettömiksi ja meiltä löytyy myös hissi.

 

Eloisa tunnelma ja yhteistä tekemistä

 

Henkilökuntamme osaaminen painottuu haastavaan käyttäytymiseen sekä mielenterveys- ja päihdeosaamiseen. Tiimimme muodostuu moniammatillisesta joukosta, jossa kaikilla on mahdollisuus tuoda omaa erityisosaamistaan esille. Asukkaitamme tuetaan itsenäisen elämän ja arjen toimintojen harjoittelussa jokaisen omien tarpeiden mukaan, mikä mahdollistaa tulevaisuudessa vielä itsenäisemmän asumisen.  Jokaisella asukkaallamme on nimetty omaohjaaja, joka vastaa asukkaan asioista yhdessä asukkaan ja muiden ohjaajien kanssa. Vietämme aikaa yhdessä ja ryhmäkotimme olohuoneesta on tullut yhteinen tila, jossa järjestämme asukaskokouksia, leffailtoja tai esimerkiksi peli-iltoja. Viikoittaisessa asukaskokouksessa vaihdamme kuulumisia sekä toiveita ruokien, retkien sekä arjen sujuvuuden suhteen.

Kuvia toimipisteestä