AJANKOHTAISTA BLOGIT OTA YHTEYTTÄ ANNA PALAUTETTAToimintakeskus Heikkilä

< MUUT TOIMIPISTEET

Toimintakeskus Heikkilä

Heikkiläntori 3, 02400 Kirkkonummi


Puhelinnumeroita

Palveluyksikön johtaja (ark. 8-16)

040 707 6939

Toimintakeskus Heikkilä - tukea itsenäisempään elämään Kirkkonummella

  • Heikkilä tarjoaa työllistymistä ja osallisuutta edistävää päiväaikaista toimintaa.
  • Kenelle: Yli 18-vuotiaille kehitysvammaisille ja autismikirjon henkilöille
  • Sijainti: Kirkonummen Heikkilän kaupunginosassa

 

”Yhdessä hyvä olla”

Toimintakeskuksen tilat on suunniteltu vastaamaan erityisen vaativan tuen asiakkaita ja sisutuksessa on huomioitu erityisesti aistipoikkeamien tuomat erityiset tarpeet. Tilat sijaitsevat katutasossa, mikä mahdollistaa helpon kulkemisen. Oma aidattu piha tuo turvallisen mahdollisuuden ulkoiluun ihan yksikön läheisyydessä. Peruspalvelut sijaitsevat kilometrin päässä Kirkkonummen keskustassa ja meiltä on sinne hyvät julkiset kulkuyhteydet. Käytössämme on hyvät ulkoilumaastot ihan takapihalta lähtien.

”Tukena moniammatillinen tiimi”

Heikkilässä työskentelee moniammatillinen tiimi, johon kuuluu mm. sosionomi, sairaanhoitaja, lähihoitajia ja ICT-asentaja. Henkilöstön erityisosaamisena on erityisen vahvan tuen asiakkaiden kohtaaminen ja tukeminen. Asiakkaat kohdataan yksilöllisesti juuri hänen omalla kommunikaatio- ja vuorovaikutustavallaan. Heikkilässä henkilöstön osaaminen puhetta tukeviin ja korvaaviin menetelmiin on hyvä.

Toiminnan tavoitteena on tukea asiakkaita entistä itsenäisempään elämään. Osalla se voi tarkoittaa opinto- ja työpoluille siirtymistä vaihe vaiheelta, toisille taas vähenevää tuen tarvetta ja itsenäisempää elämänhallintaa. Toimintakeskuksessa on käytössä viikko-ohjelma, joten päivien kulku on hyvin strukturoitunut. Toimintojen sisällöt vaihtelevat kuitenkin päivittäin sen mukaan, mitkä ovat asiakkaan tavoitteet ja omat toiveet. Asiakas tekee itse valintoja päivittäin.

Kuvia toimipisteestä