AJANKOHTAISTA BLOGIT OTA YHTEYTTÄ ANNA PALAUTETTAToimintakeskus Jaakkola

< MUUT TOIMIPISTEET

Toimintakeskus Jaakkola

Santaniitynkatu 6, 04250 Kerava


Puhelinnumeroita

palveluyksikön johtaja (ark. 8-16)

044 724 1030

Toimintakeskus Jaakkola – pieni ja viihtyisä yksikkö Keravalla

  • Jaakkola tarjoaa osallisuutta edistävää päivätoimintaa osana Rinnekoti-säätiön työllisyyttä ja osallisuutta edistäviä palveluita.
  • Kenelle: Eri-ikäisille kehitysvammaisille ja autisminkirjon henkilöille, joilla on erilaisia tuen tarpeita arjessaan.
  • Sijainti: Jaakkolassa Keravalla, kävelymatkan päässä keskustasta.  

”Arvostan kaikkea täällä Jaakkolassa”

 

Toimintakeskus Jaakkolan tilat sijaitsevat samassa rakennuksessa Keravan kaupungin työtoiminnan kanssa. Lähiympäristöstämme löytyy kävelyreittejä, kauppa, kirpputoreja, Taidekeskus Sinkka ja leikkipuisto keinuineen.

 

Meille on tärkeää löytää ja tukea jokaisen omia vahvuuksia ja taitoja – kaikki ovat hyviä jossain ja taitoja on hyvä ylläpitää ja kehittää eteenpäin. Iloitsemme yhdessä pienistäkin onnistumisista. Kuuntelemme ja kannustamme asiakkaitamme kertomaan omista toiveistaan ja haaveistaan. Muistamme myös, että huonommat päivät kuuluvat elämään ja niistä selvitään yhdessä toisiamme tukien ja kannustaen.

 

Yhdessä tekemistä ja uuden oppimista

Suunnittelemme toimintamme sisällöt yksilöllisesti jokaisen taitojen, tarpeiden ja tavoitteiden mukaan. Meillä opetellaan elämänhallintaa ja valintojen tekemistä esimerkiksi harjoittelemalla arkisia taitoja, kuten siistimis- ja kattaustöitä sekä leivontaa. Käytämme toiminnan tukena kuvitettua päiväohjelmaa. Meillä toiminnot tapahtuvat pienryhmissä tai yksilöllisesti. Pienryhmissä kuuntelemme ja soitamme musiikkia, jumppaamme, asioimme kaupassa, ulkoilemme ja pidämme asiakaskokouksia. Nautimme myös yhdessä päivittäisistä ruokailu- ja kahvihetkistä. Meillä on myös tapana katsoa päivän uutiset ja keskustella aiheista yhdessä. Huumori on meille tärkeää ja etsimme haastaviinkin tilanteisiin ratkaisuja yhdessä voimavaralähtöisesti. Henkilökuntamme on sosiaali- ja terveysalan ammattilaisia, joilta löytyy neuropsykiatrista erityisosaamista. Käytämme arjessa myös puhetta tukevia ja korvaavia kommunikaatiomenetelmiä.

Kuvia toimipisteestä