AJANKOHTAISTA BLOGIT OTA YHTEYTTÄ ANNA PALAUTETTAToimintakeskus Poiju

< MUUT TOIMIPISTEET

Toimintakeskus Poiju

Kutomotie 6, 00380 Helsinki


Puhelinnumeroita

palveluyksikön johtaja (ark. 8-16)

040 001 6317

Kippari ja Poiju – nuorille suunnatut toimintakeskukset Helsingin Pitäjänmäessä 

 

  • Toimintakeskukset Kippari ja Poiju tarjoavat yhteistä tekemistä ja uuden oppimista.
  • Kenelle: Kipparin ja Poijun toiminta on suunnattu koulunsa päättäneille nuorille ja aikuisille kehitysvammaisille. Palvelunkäyttäjiä ovat myös autisminkirjon asiakkaat sekä mielenterveyskuntoutujat.
  • Sijainti: Helsingin Pitäjänmäessä hyvin kulkuyhteyksien päässä.

”Tulisin myös lauantaisin, koska täällä on niin kivaa” 

Molemmat toimintakeskukset toimivat tiiviissä yhteistyössä muiden toimintakeskusten kanssa. Kippari on jaettu kahteen eri ryhmään Takomoon ja Pajaan, joista jälkimmäisessä kommunikointi tapahtuu pääsääntöisesti puheella ja kuvien avulla. Takomon puolella käytämme puheen tukena myös tukiviittomia, kuvia ja tabletin kanssa käytettäviä kommunikointiohjelmia. Molemmissa ryhmissä järjestetään monipuolista pienryhmätoimintaa liikuntaan, kädentaitoihin ja hyvinvointiin liittyen. Lisäksi meillä on draama-, lukutuki- ja erilaisia kommunikointiryhmiä. Kipparissa tehdään myös ympäristöön liittyvää toimintaa kuten toimitaan puistokummina, kierrätetään ja tehdään yhteistyötä myös lähialueen toimijoiden kanssa.  

Toimintakeskus Poijussa on kaksi ryhmää, Kummeli ja Reimari. Kummelin asiakkaat tarvitsevat erityisen vahvaa tukea kaikissa toiminnoissaan. Reimarin asiakkaat ovat vahvan tuen tarpeessa olevia palvelunkäyttäjiä, joiden toimintakyky sallii heidän toimia isommassa ryhmässä. Yksikössä käytetään vaihtoehtoisia kommunikointimenetelmiä puheen tukena, kuten kuvia, tukiviittomia ja tabletin kanssa käytettäviä kommunikointiohjelmia. Poijussa palvelunkäyttäjät osallistuvat pienryhmissä monipuolisiin toimintoihin joita ovat mm. erilaiset lukupiirit, liikunta-, kulttuuri-, kommunikointi- ja aistiryhmät sekä ympäristöön liittyvät toiminnat kuten puistokummitoiminta, kierrätysryhmä ja yhteistyö lähialueen toimijoiden kanssa.  

”Ohjaajat on niin ihania, että niitä voisi halata” 

Meillä jokainen asiakas kohdataan yksilöllisesti ja hänen tarpeisiinsa vastataan. Jokaiselle suunnitellaan oma päivä- ja viikko-ohjelma. Molemmissa yksiköissä voi oppia esimerkiksi kodinhoidollisia taitoja, oman hyvinvoinnin ylläpitoa, sosiaalisia taitoja ja tunnetaitoja. Toimintakeskuksessa kävijät arvostavat erityisesti harrastusryhmiä ja ihania ohjaajia. Vahvuutemme on moniammatillinen osaaminen ja joukkoomme kuuluu lähihoitajia, sosionomeja, toimintaterapeutti, fysioterapeutti, liikunnanohjaajia ja oppisopimuksella opiskelevia lähihoitajia. Yksiköissämme on sekä tuoreita vastavalmistuneita, että pitkään alalla työskennelleitä.  

Kuvia toimipisteestä