AJANKOHTAISTA BLOGIT OTA YHTEYTTÄ ANNA PALAUTETTAToimintakeskus Selja

< MUUT TOIMIPISTEET

Toimintakeskus Selja

Alppikatu 2A, 00530 Helsinki


Puhelinnumeroita

palveluyksikön johtaja (ark. 8-16)

040 843 6001

Toimintakeskus Selja tarjoaa työllistymistä ja osallisuutta edistävää päiväaikaista toimintaa.

  • Kenelle: Yli 18-vuotiaille kehitysvammaisille ja autismikirjon henkilöille
  • Sijainti: Kallio, Helsingin Diakonissalaitoksen kortteli

Toimintakeskus tarjoaa osallisuutta edistävää päivätoimintaa vaikeasti kehitysvammaisille ja liikuntavammaisille henkilöille. Samaisessa korttelissa Rinnekoti tarjoaa myös aikuisille kehitysvammaisille suunnattuja asumisen tuen palveluja sekä lasten ja perheiden palveluja.

Toimintakeskus Selja mahdollistaa jokaiselle osallisuuden ja onnistumisen kokemuksia toimintakykyä tukevassa ympäristössä. Toiminnassa kiinnitetään erityistä huomiota osallisuuden tukemiseen ja kokemukselliseen oppimiseen erilaisten vuorovaikutustilanteiden kautta. Arjessa huomioidaan vaihtoehtoiset ja korvaavat kommunikointimenetelmät, multisensorinen työskentely ja kuntouttava työote. Toiminta suunnitellaan asiakkaiden erityistarpeiden, tavoitteiden ja toiveiden mukaisesti yhdessä asiakkaiden, lähihenkilöiden ja moniammatillisen henkilökunnan kanssa.

Asiakaspaikkoja yksikössä on 16, niin että osa paikoista on puolipäiväisiä. Samanaikaisesti asiakkaita on toiminnassa noin 10. Pieni paikkamäärä mahdollistaa toimimisen pienryhmittäin huomioiden yksilölliset erityistarpeet toiminnan ja tilojen suhteen.
 

Kuvia toimipisteestä