Satumaisia vuodenaikoja ja omakuvia Etelä-Haagan kirjastossa maaliskuussa

Kornetin työhönvalmennuksen asiakkaat sekä aiemmin asiakkaana ollut Jussi Huldén ovat alkuvuoden ajan luoneet puhuttelevia omakuvia sekä luonnonläheisiä maisemakuvia, joista huokuu taianomaiset vuodenajat. Teokset ovat maaliskuun ajan esillä Helsingin Etelä-Haagan kirjaston näyttelytilassa.

Kornetin työhönvalmennuksen asiakkaita esittelee omia taideteoksiaan
– Näyttelyn toteutuminen kuuluu ehdottomasti parhaimpiin elämänkokemuksiini ja olen niin onnellinen, Huldén kertoo näyttelyn avajaistunnelmia.

– Suunnittelimme taidenäyttelyä työhönvalmentajani kanssa viime syksynä, mutta sitten työllistyin ja näyttelyn toteutuminen mietitytti minua. On hienoa, että se nyt vihdoin on esillä ja tehty yhteistyössä Kornetin työhönvalmennuksen kanssa. Olen taiteillut jo useiden vuosien ajan, nyt esillä olevista teoksista vanhin on valmistunut vuonna 2008, Huldén jatkaa.

Huldénin teoksista näyttelyssä on esillä viisi teosta, Kornetin työhönvalmennuksen asiakkaiden teoksista kahdeksan. Työhönvalmennuksessa taideteosten tekeminen ja näyttelyyn osallistuminen on nähty tärkeäksi osana asiakkaiden osallisuuden vahvistamista. Asiakkaat ovat kokeneet taideprojektin mieluisana ja inspiroivana. Ennen lopullisten teosten tekoa akryyliväreillä jokainen asiakas hahmotteli omaa teostaan lyijykynällä.

– Teos esittää vuorimaisemaa, kuten Sveitsissä Alpeilla. Lyijykynällä tehdessä väsyi käsi helposti, mutta maalaamisesta pidin. Olen aiemmin tehnyt teoksia muun muassa karkkimaasta ja hedelmäkorista, näyttelyyn osallistuva Wilma kertoo.

Omakuvan tehnyt Joonas puolestaan halusi rikkoa rajoja ja päätyi hieman virtaviivaisempaan teokseen itsestään.

– Olen tainnut maalata viimeksi kolme kesää sitten, joten viime kerrasta on pitkä aika. Omakuvaa oli kuitenkin mielenkiintoista tehdä, siinä sai ajatella hieman uusia ulottuvuuksia, Joonas kertoo.

Luovuus esiin

Vaikka osalla asiakkaista kädentaidot ovatkin mieluisaa tekemistä, oli taideprojekti monessa mielessä opettavainen kokemus. Yksityiskohdat esimerkiksi omakuvissa piti suunnitella etukäteen hyvin tarkasti. Maalaus ei myöskään valmistunut kerralla, sillä joissain kohdin maalauksen piti antaa kuivua seuraavaan päivään, kunnes sitä pystyi taas jatkamaan.

Kornetin työhönvalmennuksen ryhmissä harjoitellaan päivittäin työtaitojen lisäksi itsenäistä toimimista arjessa ja sosiaalisia vuorovaikutustaitoja. Ohjaaja Tiina Tuomi näkee taideprojektin onnistuneen erinomaisesti, tuoden asiakkaista uusia ja luovia puolia esiin.

– Asiakkaat ovat suhtautuneet tähän intohimoisesti ja he odottavat kovasti, että monet kirjastossa kävijät käyvät katsomassa heidän teoksiaan, Tuomi kertoo.

Satumaisia vuodenaikoja ja omakuvia
10.-28.3.2020
Etelä-Haagan kirjaston näyttelytila (tila ei ole esteetön)
Isonnevantie 16 B, Helsinki
Katso aukioloajat >>

Aiheeseen liittyvät