AJANKOHTAISTA BLOGIT OTA YHTEYTTÄ ANNA PALAUTETTAKoti - Yksilötarinat

Kaikki on Kaikurinteellä hyvin

25 vuotta sitten Nurmijärven Lepsämään perustettiin yksi ensimmäisistä Rinnekodin asumispalveluyksiköistä, Kaikurinne. Vaikka virallinen perustamispäivä onkin huhtikuussa, Kaikurinteelle kutsuttiin asukkaiden läheisiä juhlistamaan sen pitkää historiaa sopivasti joulun alla pikkujouluteemalla.

Kaikurinteellä asuu 20 henkilöä, joista osa on asunut siellä sen perustamisesta lähtien. Alusta lähtien yksikössä on järjestetty myös säännöllisiä asukaskokouksia, joista on pidetty tarkkaa kirjaa paperivihkoihin kirjoitetuin muistioin. Yksi 25-vuotisjuhlan mielenkiintoisimmista hetkistä olikin muistioihin tutustuminen, sillä niiden ajan rypistämiltä sivuilta oli aistittavissa monenlaisia tunnelmia vuosien varrelta. 

Asukaskokousten päällimmäisenä ajatuksena kautta aikain on ollut ajankohtaisten asioiden läpikäyminen. Niissä on saanut kertoa avoimesti, jos jokin asia vaivaa mieltä tai jos haluaa antaa palautetta jostakin. Saadut palautteet on kirjoitettu muistioihin lähes suorin sitaatein, mikä tekee muistioiden lukemisesta mieleenpainuvan hetken. Toisinaan mieltä on vaivannut naapurihuoneen asukkaan kuorsaus, kiitosta on saanut esimerkiksi ohjaajien avuliaisuus ja onnistuneet päiväretket. Yleensä asukkaat ovat olleet perustyytyväisiä, mutta myös se on kirjattu ylös, sillä huomio sekin.

Kaikurinteen mahtava perinne jatkuu edelleen. Joka sunnuntaisissa asukaskokouksissa käydään läpi seuraavan viikon tapahtumat. Ja edelleen, asukkaiden huomiot ja havainnot kirjataan paperivihkoihin, jotta niitä voidaan lukea taas myöhemmissä vuosijuhlissa.

Kaikille hyviä hetkiä!

Teevesi kiehuu. Täyttäisinkö tänään teesihvilän suklaisella Mudcake-mustalla teellä vai hedelmäisellä Royal Fruit -yrttiteellä? Teekupin vieressä komeilee teesihvilän alunen, joka saa hymyn kasvoille – sen ovat taiteilleet Rinnekodin palvelunkäyttäjät. 

Jokainen höyryävä kuppi laadukasta Niipperin teetä jakaa hyvää mieltä myös kehitysvammaisille ja harvinaissairaille. Ostamalla teepakkauksen tuet Kaikille hyviä hetkiä -kampanjaa, jonka tuotot käytetään heidän harrastus- ja virkistystoimintansa tukemiseen – tuomaan lisää iloa ja naurua. 

Teksti | Johanna Haaga-Shrestha
Kuvat | Kaikurinne

Artikkeli on julkaistu alun perin Rinneviestissä 1/2017.

Lisää tarinoita