AJANKOHTAISTA BLOGIT RINNEKOTI 90v OTA YHTEYTTÄ ANNA PALAUTETTA
Ajankohtaista Nosto

Työelämä vaatii yhteistyötä ja joustavuutta työntekijän ja työnantajan välillä

Suomalaisen Työn Liiton, sen jäsenten ja yhteistyöorganisaatioiden Made by Finland -kampanja ja -kampanjatutkimus juhlivat satavuotiasta Suomea herättämällä keskustelua suomalaisen työn menestystekijöistä. Kampanjalla halutaan muistuttaa, että suomalainen työ luo hyvinvointia ja pitää meidät maailmankartalla myös seuraavat 100 vuotta. Rinnekodin toimitusjohtaja Anu Kallio osallistui Suomalaisen Työn Liiton työelämää koskevaan tutkimukseen ja kertoo oheisella videolla näkemyksiään työelämän yhteistyöstä työntekijöiden ja työnantajien välillä.

Suomalaisen Työn Liiton tutkimuksen mukaan 87 % johtajista kokee yhteistyön sujuvan hyvin työntekijöiden ja työnantajien välillä.

Suomalainen työelämä on tunnettua hyvästä yhteistyöstä työntekijöiden ja työnantajien välillä. Erityisen hedelmällistä se on Kallion mukaan silloin, kun kehitetään palveluja ja ollaan asiakaskokemuksen ympärillä. Työntekijöitä tulee yleensä parhaat ideat asioiden kehittämiseksi, kiittelee Kallio. Yhteistyö on hyvä keino myös luoda uudenlaista osaamista, esimerkiksi törmäyttämällä kahden eri toimialan osaaminen keskenään, kertoo Kallio. Tästä hyvänä esimerkkinä on viime keväänä Rinnekodin ja Tieto Oyj:n yhteinen design jam -kehittämispäivä, josta voit lukea täältä.

Suomalaisen työelämän heikkoutena Kallio näkee säilyttävän kulttuurin, jolloin muutoksen aikaan saaminen on hidasta. Työmarkkinajärjestöjen pitäisi Kallion mukaan tehdä tulevaisuuteen luotaavia rohkeita strategioita. Työelämä tulee muuttumaan ja meillä tulee olemaan entistä monipuolisempia tapoja toteuttaa itseämme ja tehdä työtä. Tulevaisuudessa tarvitaan entistä enemmän joustavuutta ja yhteistyötä työntekijän ja työnantajan välillä, sanoo Kallio.

> Lue lisää Suomalaisen Työn Liiton tutkimuksesta

 

 

 

 

Ajankohtaista Nosto Rekrytointitarina

Tavataan syksyn rekry-tapahtumissa

Rinnekoti on Suomen monipuolisin ja suurin yksityinen kehitysvamma-alan palveluja tarjoava toimija. Työllistämme päivittäin noin 1 500 ammattilaista pääasiassa Uudellamaalla. Työntekijämme auttavat palvelunkäyttäjiämme elämään hyvää ja merkityksellistä elämää – joka päivä.

-Tällä hetkellä meillä on työpaikkoja auki esimerkiksi lähihoitajille, sairaanhoitajille ja sosionomeille asumispalveluissamme, toimintakeskuksissa ja lastensuojeluyksiköissämme, kertoo rekrytointipäällikkö Ulpu Tiittanen.

Rinnekoti on mukana syksyn aikana kolmessa rekrytointitapahtumassa Pääkaupunkiseudulla. Tule tapaamaan meitä ja juttelemaan millaista on työ kehitysvamma-alalla. Verkkosivuillamme voi myös tutustua työhön kehitysvamma-alalla. Työntekijämme kertovat omasta työstään.

 

Nähdään rekry-tapahtumissa!

12.10. Pop up Rekry, klo 14-18 Helsingin kaupungintalolla. Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Suomalaisen Työn Liiton jäsenyritysten kanssa.

26.10. Megarekry, klo 10-15 Viihdekeskus Flamingossa, Tasetie 1, Vantaa

9.11. MarrasRekry, klo 13-15 Uudenmaan TE-toimisto, Upseerinkatu 3 B, Espoo

 

Lisätietoa Rinnekodin palveluista www.rinnekoti.fi

Lisätietoja Rinnekodista työnantajana ja avoinna olevista työpaikoistamme www.rinnekoti.f/rekry

Ajankohtaista Koti Nosto Yksilötarina

Suomen suurimmat avoimet ovet 12.10.

Rinnekodin kehitysvammaisille henkilöille tarkoitetun asumispalveluyksikön ovet avautuvat yleisölle Vantaan Lastutiellä

Suomalaisen Työn Liitto järjestää jäsenyritystensä kanssa Suomen suurimmat avoimet ovet 12.10. Yli sata yritystä avaa ovensa ympäri Suomea. Rinnekoti on mukana Made by Finland -kampanjassa ja avaa kehitysvammaisille tarkoitetun asumispalveluyksikkönsä ovet torstaina 12.10. klo 15-18, osoitteessa Lastutie 1, Vantaa. Kehitysvammaiset henkilöt esittelevät itse oman kotinsa.

-Lastutien asumispalveluyksikkö on koti 15 kehitysvammaiselle henkilölle. Jokaisella asukkaallamme on oma asunto, jossa on oma kylpyhuone, pieni keittiö ja lasitettu parveke. Asukkaat ovat itse saaneet valita huoneisiinsa seinämaalien värit ja sisustaa asuntonsa oman mielensä mukaisesti, kertoo palveluesimies Mari Fihlman.

Omien yksiöiden lisäksi asukkaiden yhteiskäytössä on alakerrassa sijaitsevat keittiö sekä ruokailu- ja oleskelutila. Yläkerrassa yhteiskäytössä on olohuone, pyykinpesuhuone sekä sauna- ja pesutilat. -Asukkaat osallistuvat yhteisiin kodin askareisiin kuten ruoanlaittoon ja siivoukseen työ- tai koulupäivänsä jälkeen, kertoo Fihlman.

Lastutiellä on koko ajan henkilökuntaa saatavilla. Asukkaiden tuen tarpeet ovat hyvin erilaiset ja se räätälöidään jokaiselle yksilöllisesti.  

-Jokainen saa elää meillä omannäköistään elämää. Ohjaamme asukkaitamme kohti itsenäisempää elämää. Se tapahtuu pienin askelin ja yhdessä harjoittelemalla, jatkaa Fihlman.

 

Lastutien asukkaat esittelevät oman kotinsa

Elina, 26 muutti Lastutielle lapsuuden kodistaan. Jarmo, 25 ja Kimmo, 57 muuttivat toisesta asumispalveluyksiköstä. He vakuuttavat viihtyvänsä hyvin, ja kaikki ovatkin asuneet Lastutiellä asumispalveluyksikön avautumisesta lähtien.

-Kaikki asukkaamme kävivät muuttovalmennuksessa, joka kesti reilun vuoden verran. Muuttovalmennuksessa tutustuttiin muihin taloon muuttaviin sekä opeteltiin taitoja, joita omassa kodissa asumiseen liittyy. Asukkaat pääsivät vierailemaan usein rakennustyömaalla ja tutustumaan tulevan kodin ympäristöön. Asukkaat pääsivät vaikuttamaan myös oman kotinsa värivalintoihin, kertoo Fihlman.

Itsenäisempään asumismuotoon kuuluu mm. se, että jokainen huolehtii oman kotinsa siivoamisesta ja pyykinpesusta. Elina kertoo, että siivoaminen on hänen lempipuuhaansa kotona. Jarmo puolestaan tykkää pelailla pleikkaa kotona. Hän liikkuu melko paljon lähiympäristössä, jossa on hyviä Pokemonien etsimispaikkoja. Kimmo nauttii oman kotinsa rauhasta ja lueskelee paljon. Hän on kiinnostunut kirkoista ja käy tutustumassa avustajansa kanssa eri kirkkoihin.

Ohjaajat ovat kaikille asukkaille tärkeitä henkilöitä. He itse kertovat, että tarvitsevat ohjaajan apua esimerkiksi rahankäytössä, kaupassa käynnissä ja kodin arkiaskareiden tekemiseen.

Ajankohtaista Nosto

Suomen suurin Avoimet ovet -tapahtuma - Tervetuloa meille 12.10.2017

Rinnekoti on mukana Made by Finland -kampanjassa, joka on Suomalaisen Työn Liiton, sen jäsenten ja yhteistyöorganisaatioiden yhteinen Suomi 100 -juhlavuoden kampanja. Juhlavuoden kunniaksi järjestettävissä Suomen suurimmissa yhtäaikaisissa avoimissa ovissa on mukana jo yli 100 yritystä. Tervetuloa meille -viikon aikana 9.–15.10. yritykset ympäri Suomen avaavat ovensa ja näyttävät, miten seuraavaa sadan vuoden tarinaa oikein rakennetaan. Rinnekoti on mukana ja kutsuu sidosryhmiään sekä kaikkia kiinnostuneita tutustumaan asumispalveluihin sekä lasten ja perheiden palveluihin torstaina 12.10.2017.

Tule tapaamaan ammattilaisiamme ja tutustumaan lasten ja perheiden palveluihimme klo 13-14.30 välisenä aikana Helsingin Pitäjänmäellä. Tutustumiskohteina ovat Kasvunkoti Elli ja Niilo, osoitteessa Sylvesterintie 10 D ja C, 00370 Helsinki ja Omakoti Sofia, osoite: Pakarituvantie 4-5, 00410 Helsinki. Tutustumisiin on ilmoittauduttava ennakkoon sähköpostitse osoitteeseen: viestinta@rinnekoti.fi. Lähempänä tilaisuutta lähetämme osallistujille ohjeet vierailuun liittyen.

Asumispalveluihimme pääset tutustumaan klo 15-18 välisenä aikana Vantaan Rajatorpassa, osoitteessa Lastutie 1, Vantaa. Asumispalveluissamme asuvat kokemusasiantuntijat toimivat itse vierailun isäntinä ja emäntinä. He kertovat miten asuvat ja millaista tukea he saavat omaan arkeensa. Paikalla on myös asiantuntijoitamme kertomassa miten Rinnekodin asiakkaaksi tullaan ja miten jokaisen asiakkaamme palvelut räätälöidään.

Kahvitarjoilu.

Ajankohtaista Nosto

Rinnekoti ja L&T yhteistyöhön aluehuolto- ja logistiikkapalvelujen osalta

Uudessa yhteistyömallissa kehitysvammaiset otetaan mukaan huoltotöihin.

L&T ja Rinnekoti-Säätiö ovat solmineet yhteistyösopimuksen Rinnekodin aluehuolto- ja logistiikkapalveluista. Rinnekodin palveluksessa olevat seitsemän henkilöä siirtyvät sopimuksen myötä L&T:lle. Liikkeenluovutus tapahtuu 1.10. alkaen.

”Rinnekodissa ollaan tyytyväisiä, että tutut työntekijät palvelevat aluehuollossamme jatkossakin. Rinnekoti ja L&T ovat yhteiskuntavastuuta kantavia yrityksiä, joten olen erityisen iloinen, että sopimuksemme avaa työskentelymahdollisuuksia myös mm. Rinnekodin kehitysvammaisille palvelunkäyttäjille”, sanoo Rinnekodin hallintojohtaja Lea Nevalainen.

L&T:n on tarkoitus ottaa kehitysvammaisia ihmisiä mukaan esimerkiksi piha-alueiden kunnossapitotöihin. Vastaavasta toiminnasta on jo saatu hyviä kokemuksia aiemmin Helsingin Diakonissalaitoksen kanssa. L&T huolehtii myös Helsingin Diakonissalaitoksen ulkoalueiden kunnossapidosta.

”Olemme kehittäneet Helsingin Diakonissalaitoksen ja Rinnekoti-Säätiön kanssa yhdessä täysin uudenlaista yhteistyömallia, jossa yhteiskuntavastuullisuus on merkittävässä roolissa. Uskomme, että voimme saada ihan vakituisia työntekijöitä Rinnekodin palvelunkäyttäjistä. Meillä on paljon töitä, joihin tarvitaan käsipareja. Nyt syysaikaan voimme ottaa heitä mukaan esimerkiksi lehtien haravointiin”, kertoo L&T:n liiketoimintajohtaja Antti Niitynpää.

Hänen mielestään on tärkeää, että kehitysvammaisillekin voidaan löytää töitä ja heidät saadaan mukaan yhteiskunnan toimintaan. Kehitysvammaliiton mukaan vain kolme prosenttia Suomen työikäisistä kehitysvammaisista henkilöistä on palkkatyössä, vaikka ”oikea työpaikka” on monen kehitysvammaisen oma toive.

”Olen varma, että saamme heidän joukostaan tunnollisia työntekijöitä, kun vain saamme määriteltyä mahdollisimman selkeät työtehtävät. Työ on tärkeä osa elämää kenelle tahansa, joten miksei se olisi sitä myös kehitysvammaisille ihmisille”, Niitynpää summaa.

Myös tutkimustieto tukee Niitynpään ajatuksia. Kehitysvammaliiton ja Kuntoutussäätiön tutkimusten mukaan kehitysvammaiset ovat sitoutuneita ja luovat työpaikalle positiivista ilmapiiriä.


L&T
Antti Niitynpää, liiketoimintajohtaja, antti.niitynpaa@lassila-tikanoja.fi, 0400 231 167

Rinnekoti-Säätiö sr.
Lea Nevalainen, Hallintojohtaja, lea.nevalainen@rinnekoti.fi, 050 3250 656

 

 

Lassila & Tikanoja on palveluyritys, joka on muuttamassa kulutusyhteiskuntaa tehokkaaksi kierrätysyhteiskunnaksi. Yhteistyössä asiakkaidemme kanssa pienennämme jätemääriä ja pidennämme kiinteistöjen käyttöikää, ohjaamme materiaalit hyötykäyttöön sekä vähennämme raaka-aineiden ja energian käyttöä. Autamme asiakkaitamme keskittymään omaan ydinliiketoimintaansa ja säästämään ympäristöä. Yhdessä luomme hyvinvointia ja työpaikkoja. L&T toimii Suomessa, Ruotsissa ja Venäjällä. L&T:n liikevaihto vuonna 2016 oli 661,8 miljoonaa euroa ja yhtiö työllistää noin 8500 henkilöä.
 

Rinnekoti on Suomen monipuolisin ja suurin yksityinen kehitysvamma-alan palveluja tarjoava toimija. Rinnekoti viettää 90-vuotisjuhlavuotta vuonna 2017. Sen toiminta käynnistyi Helsingin Diakonissalaitoksen yhteydessä vuonna 1927.

Rinnekoti on yhteiskunnallinen yritys ja Suomen kuudenneksi suurin hoiva-alan toimija. Rinnekodin palvelut on suunnattu kaikenikäisille vammaisuudesta, pitkäaikaisesta sairaudesta tai muusta syystä erityistä tukea tarvitseville sekä heidän perheille ja omaisille. Asiakkaina ovat myös palveluja ostavat tahot, kuten kunnat.
Rinnekoti tarjoaa asumisen, terveydenhuollon ja kuntoutuksen sekä työn ja osallisuuden palveluja. Palveluita käyttää noin 3 500 asiakasta 60 kunnasta. Liikevaihto vuonna 2016 oli 74 miljoonaa euroa. Rinnekoti työllistää päivittäin noin 1 500 ammattilaista pääasiassa Uudellamaalla. Rinnekodin työtä ohjaavat arvot ovat hyvä elämä, asiantuntijuus ja lähimmäisyys. Lisätietoa: www.rinnekoti.fi

Lisää tarinoita


info lorem ipsum

Yhteys lorem ipsum

Haluaisitko tutkimusyhteistyöhön kanssamme?

Tarjoamme monipuolista osaamista tutkimustoiminnan ja kokemustiedon yhdistämiselle Ota yhteyttä >

Haluatko hakea apurahaa?

Haluatko tietää enemmän asumispalvelustamme tai siihen liitettävistä tukipalveluistamme? Ota yhteyttä >