LAHJOITA! AJANKOHTAISTA BLOGIT RINNEKOTI 90v OTA YHTEYTTÄ
Ajankohtaista Nosto

Toimintakeskus Jaakkolan taidenäyttely Keravan kirjastossa

Toimintakeskus Jaakkolan ahkerat taiteilijat ovat aikaisemmin esitelleet töitään toimintakeskuksen omissa tapahtumissa. Keravan kirjastoon pystytettyyn näyttelyyn pääsivät mukaan kaikkien halukkaiden työt. Teosten aiheet ovat lähteneet palvelunkäyttäjien omista mielenkiinnon kohteista.

Teokset ovat esillä toukokuun ajan Taideseinällä, kirjaston ensimmäisessä kerroksessa.

Jouni on yksi Toimintakeskus Jaakkolan taiteilijoista. Hän kertoi, että tuntuun mukavalta, kun omat työt ovat esillä. Toivottavasti kirjastossa kävijät tykkäävät niistä. -Soitan huuliharppua, piirrän Juksun kuvia, kierrätän, käyn kaupassa, teen keittiötöitä, askartelen, käytän tietokonetta, kuuntelen musiikkia, rentoudun, kirjoittelen, innostuu Jouni luettelemaan kaikkea mitä hänen arkeensa toimintakeskuksessa kuuluu.

Toimintakeskus Jaakkola on Rinnekoti-Säätiön tarjoamaa osallisuutta edistävää päivätoimintaa kehitysvammaisille henkilöille. Jaakkolassa harrastetaan kädentaitoja ja tuunataan, musisoidaan, pelataan, keskustellaan ja haaveillaan, sekä harjoitellaan kotiaskareita ja asiointia kaupungilla. Jaakkolan päivätoiminnassa on mukana monen ikäisiä palvelunkäyttäjiä.

Lisätietoja 

Ajankohtaista Nosto Rinnekoti 90v

Tiederiemua esteettä! Tiedekeskus Heurekassa 27.5.

Rinnekoti-Säätiön 90-vuotisjuhlavuoden pääjuhlaa vietetään Tiedekeskus Heurekassa 27.5.

Rinnekoti juhlistaa 90-vuotisjuhlavuottaan lauantaina 27.5 Tiedekeskus Heurekassa. Tiederiemua esteettä! on yhteisöllinen tapahtuma ja avoin kaikille. Se tarjoaa runsaasti esteetöntä ohjelmaa ja aistielämyksiä. Juhlapäivän ohjelma levittäytyy ympäri Heurekaa: tapahtuman aikana voi muun muassa kokea äänen ja valon hellivän syleilyn aistisuihkussa, eristää DNA:ta sipulista laboratoriotyöpajassa ja vaikka luoda oman taideteoksen epäjaksollisilla geometrisilla laatoilla toiminnallisessa Rinnekodin pop up -näyttelyssä. Ohjelmasta nautitaan myös ulkona, ja Heurekan Galilei-puistossa voi esimerkiksi kokeilla erilaisia apuvälineitä ja istuttaa itselleen kauniin kesäkukan kotiin viemisiksi.

Huom! Sidosryhmille tarkoitettu tilaisuus pe 26.5. on siirretty pidettäväksi myöhempänä ajankohtana.

 

OHJELMA LAUANTAINA 27.5.2017

KOKOUSTILAT
Klo 10-16 Rinnekodin pop up -näyttely

GALILEI
Klo 10-16 Maliken ulkoiluapuvälineet testausta ja pyörätuolirata
Klo 10.30-15.30 Istuta oma kukka
Klo 12, 13, 14 Luontopolulla opastetut, esteettömät kierrokset

LABORATORIOT

Laboratorio Ydin
Klo 10-16 Non-stop työpaja, ei ennakkoilmoittautumista

Laboratorio Solu
Klo 10.30-15.30 DNA:n eristämistä sipulista, ennakkoilmoittautuminen laboratorion edessä

TAPAHTUMATORI
Klo 11.30 & 13.45 Rinnekodin juhlapuhe

 

Lue lisää Heurekan verkkosivuilta

 

Tervetuloa mukaan!

 

Lisätietoja

Taina Rönnqvist
viestintäpäällikkö
puh. 040 762 1992

 

Ajankohtaista Nosto

Rinnekodin vuosikertomus 2016 videona

Vuosi 2016 oli Rinnekodin 89. toimintavuosi. Vuosikertomusvideolla toimitusjohtajamme Anu Kallio kertoo mm. mitä palvelu- ja kehittämistoiminnassamme on tapahtunut vuoden aikana.

- Vuosi 2016 oli Rinnekodille taloudellisesti haastava. Rinnekoti teki historiallisen tappion, jonka syyt löytyvät toimialan murroksesta, johon valmistautuminen ja vastaaminen on ollut vaikeaa ja paikoin epäonnistunutkin taloudellisesti, kertoo Kallio.

- Vaaditaan ripeää ja päättäväistä otetta suunnan kääntämiseksi. Vuosi 2017, joka on Rinnekodin 90-vuotis juhlavuosi, tulee olemaan suuri uudistumisen vuosi. Kannattavuus, vaikuttavuus ja vastuullisuus korostuvat entisestään Rinnekodin toiminnassa. Taloudellinen tulos paranee, kun ammattitaito ja laatu korostuvat, vakuuttaa Kallio.

Katso vuosikertomusvideo

Ajankohtaista Nosto

Toimintakeskus Meripihka muutti Pasilaan

Toimintakeskus Meripihka on muuttanut uusiin tiloihin Pasilaan, osoitteeseen Pasilanraitio 4. Toimintakeskus Meripihka tarjoaa toimintaa kehitysvammaisille ja autistisille henkilöille, jotka tarvitsevat vahvaa tukea arjen toiminnoissaan.

Toimintakeskus Meripihka on muuttanut uusiin tiloihin Pasilaan, osoitteeseen Pasilanraitio 4.

- Uudet tilamme ovat palvelunkäyttäjälähtöisesti suunnitellut , huomioiden  ympäristön viihtyisyyden samalla mahdollistaen monipuolisen toiminnan jopa  yksilölähtöisesti kertoo palvelupäällikkö Satu Granberg.

Toimintakeskus Meripihka tarjoaa toimintaa kehitysvammaisille ja autistisille henkilöille, jotka tarvitsevat vahvaa tukea arjen toiminnoissaan.

- Viikoittain harjoittelemme  palvelunkäyttäjien kanssa esimerkiksi keittiötöitä, siivousta ja kierrätystä. Lisäksi ulkoilemme ja liikumme aktiivisesti yhdessä. Viikko-ohjelmaamme voi sisältyä myös esimerkiksi tunnetaitojen harjoittelua, rentoutumista ja aistikokemusten avulla oman vartalon hahmottamista. Tuemme palvelunkäyttäjien oman mielipiteen ilmaisua erilaisin kommunikaatiota tukevien tai korvaavien menetelmien avulla. Teemme vuorovaikutusharjoituksia ja tuemme kommunikaatiota myös musiikin, taiteen ja draaman keinoin, Granberg kuvailee toimintaa.

Mikäli olet kiinnostunut toiminnastamme tai haluat asiakkaaksi, ota yhteys Asiakasohjaukseemme.

 

Ajankohtaista Nosto

Tule tutustumaan Toimintakeskus Kartanohaan toimintaan

Tervetuloa tutustumaan vuoden vaihteessa avatun Toimintakeskus Kartanonhaan tiloihin ja toimintaan keskiviikkona 26.4. Päivä on täynnä ohjelmaa ja elämyksiä.

 

Tervetuloa tutustumaan vuoden vaihteessa avatun Toimintakeskus Kartanonhaan tiloihin ja toimintaan keskiviikkona 26.4. kello 12-18 Helsingin Ruskeasuolle osoitteeseen Tenholantie 10b.

Päivä on täynnä ohjelmaa ja elämyksiä mm. musiikkia, värikylpyä, pientä tarjottavaa, opinnäytetöiden esittelyä. Kuvia Inka Kopomaan opintoihin liittyvästä harjoittelumatkasta Vietnamiin ja klo 13-15 liikuntasalissa on liikunnallisia pisteitä. Päivän aikana pääset kokeilemaan myös Yetitablettia ja interaktiivista lattiaa. Esillä myös Motomed ja Päärynäpallo.
 

Toimintakeskus Kartanonhaka

Toimintakeskus Kartanonhaassa toiminta on työllistymistä ja osallisuutta edistävää työ- ja päivätoimintaa sekä eläkeikäisten toimintaa. Omien tilojen lisäksi toimintaamme järjestetään Ortonin talon uimahallissa, liikuntasalissa ja kuntosalilla. Liikumme ympäristössä ja kaupungilla, viikoittain käymme myös hevostalleilla joko katsomassa hevosia tai tallitoiminnassa. Ruokailu tapahtuu lounasravintolassa.

Päivittäinen ohjelma ja ryhmät vaihtelevat. Palvelunkäyttäjät käyvät aamuisin läpi kyseisen päivän ohjelman ja päättävät itse tai tarvittaessa ohjaajan tuella, mihin haluavat osallistua. Tarjontamme on hyvin monipuolista, kertoo palveluesimies Anne Wallenius. Vapaa-aikaa voi viettää toimintakeskuksen olohuoneessa ja lepoon on mahdollisuus silloin kun itse sitä tarvitsee. Ateljeemme on aina auki ja siellä voi tehdä päivästä riippuen erilaisia käden töitä kuten maalauta ja piirustusta, tekstiilitöitä, puutöitä, värikylpyä ja muovailua, kertoo Wallenius.

 

Yetitableteilla kommunikoidaan ja opitaan uutta

Yetitabletit ovat isoja, voimakkaankin kosketuksen kestäviä Android-jättitabletteja. Ne tuovat monipuolisuutta palvelukeskuksiin ja hoitolaitoksiin. Helppokäyttöisellä Yetitabletilla onnistuu sekä viihde 'on demand' että kuntoutus satojen eri applikaatioiden avulla, kertoo Kuori Oy:n Maria Jokelainen.

Lisätietoa Kuori Oy:n Yetitableteista:
http://www.kuori.tech/  

 

Cognituner sovelluksen esittelijä paikalla klo 12-16

Cognituner on neuropsykologien kehittämä kognitiivisen kuntoutuksen sovellus, joka perustuu tutkittuun tietoon aivotoiminnoista, niiden muutoksista aivovaurioiden, aivojen toimintahäiriöiden tai ikääntymisen seurauksena sekä kognitiivisen toimintakyvyn kuntoutusmahdollisuuksista.

Lisätietoa: http://cognituner.com/

 

Interaktiivinen lattia aktivoi ja opettaa keskittymistä

Haltijan OMI interaktiivinen lattia antaa palautteen käyttäjän liikkeestä. Palaute näkyy kuvassa ja kuuluu äänenä aktivoiden eri aisteja. Aktiviteetit ovat erityyppisiä: palkitsevia, opettavia, rauhoittavia ja stimuloivia. Kuva voidaan heijastaa lattiaan, pöytään, seinään ja aktiviteetteihin voidaan osallistua myös katseohjaimen avulla.

Tutustu: https://youtu.be/BddxfbSjFwI 

 

Motomed yhdessä Spotee-videojärjestelmän kanssa

Haltijan MOTOMed on harjoitusterapialaite, joka sopii monipuolisten toimintojensa ja helppokäyttöisyytensä vuoksi hyvin kotiin, kuntoutuskeskuksiin ja osastokäyttöön. Sillä voidaan harjoitella jalkoja ja käsiä yhtä aikaa, jolloin terapia-aika saadaan hyödynnettyä mahdollisimman tehokkaasti. Spotee-videojärjestelmä tuo harjoitteluun näytöllä näkyviä aitoja liikuntaympäristöjä ympäri maailman lisäten kuntoutujan harjoittelumotivaatiota.

 

Päärynäpallo siirtoihin ja kuntoutukseen

Haltijan päärynäpallo on yksinkertainen ja edullinen apuväline siirtoihin ja kuntoutukseen.

Lisätietoa: https://www.haltija.fi/

 

Tenholantie 10:ssä voit vierailla myös Galleria Ortonissa, joka on auki klo 17 asti. Galleria Orton ja kahvila sijaitsevat 1. kerroksessa. Lounaalla voit käydä 6. kerroksen Lounasravintolassa klo 10.30 – 13.00.

 

Lisätietoja tilaisuudesta:
Anne Wallenius, palveluesimies
anne.wallenius@rinnekoti.fi

Lisää tarinoita


info lorem ipsum

Yhteys lorem ipsum

Haluaisitko tutkimusyhteistyöhön kanssamme?

Tarjoamme monipuolista osaamista tutkimustoiminnan ja kokemustiedon yhdistämiselle Ota yhteyttä >

Haluatko hakea apurahaa?

Haluatko tietää enemmän asumispalvelustamme tai siihen liitettävistä tukipalveluistamme? Ota yhteyttä >