AJANKOHTAISTA BLOGIT RINNEKOTI 90v OTA YHTEYTTÄ ANNA PALAUTETTA
Lähi-Tapiolan joululahjoitus Rinnekodin asumispalvelujen lapsille


Lähi-Tapiola Uusimaa kysyi asiakkailtaan Facebookissa, minne yrityksen pitäisi tehdä joululahjoitus. Yhtenä ehdokkaana muiden joukossa oli Rinnekoti.

Christoffer Wicholm, Lähi-Tapiolan markkinointipäällikkö, kävi tuomassa lahjoituksen Rinnekodin lasten asumispalvelujen lapsille joulun alla. 
-Haluamme lahjoittaa Lenovo Yoga Tab3 tablettitietokoneita Rinnekodin kehitysvammaisille lapsille, jotta heillä on mahdollisuus helposti surffailla netissä ja vaikka katsoa videoita tai kuunnella musiikkia YouTubesta tai eri ohjelmilla/sovelluksilla helpottaa oppimista, sanoo Wickholm.

Rinnekodin lasten ja perheiden palvelujen palvelupäällikkö Eva Keskilammi iloitsee lahjoituksesta. -Uudet kommunikaatiovälineet ovat myös kehitysvammaisten lasten arkea. Käytämme lahjaksi saamiamme tabletteja kommunikaatiovälineenä, oppimis- ja viihdetarkoituksissa. Uudet laitteet mahdollistavat yhä useamman lapsen osallisuuden nykyaikaiseen digitaaliseen maailmaan. Tämä ei ole pelkkä joululahja, vaan se avaa lapsillemme tien kommunikointiin ja antaa heille näin uuden maailman. Lämmin kiitos lahjoituksesta myös omaisten puolesta sanoo Keskilammi.

Taide-elämykset joululahjaksi palvelunkäyttäjille


Rinnekoti ja Espoon modernin taiteen museo EMMA ovat sopineet yhteistyöstä, joka mahdollistaa taide-elämykset Rinnekodin palvelunkäyttäjille vuoden 2018 aikana. Rinnekoti hankkii kaikille asiakkaalleen ilmaisen sisäänpääsyn museoon.

Jokainen voi vierailla taidemuseossa joko yksin tai yhdessä asukaskavereiden ja oman päivätoimintaryhmän kanssa. Modernin ja nykytaiteen lisäksi samalla lipulla pääsee tutustumaan muihinkin WeeGee-talon näyttelyihin. Ohjeet pääsylippujen lunastukseen lähetetään kaikkiin Rinnekodin yksiköihin tammikuun alussa.

- Moderni ja nykytaide on moniaistillista, elämyksellistä ja usein yllättävääkin. Toivon, että palvelunkäyttäjämme saavat taidemuseokäynnistä uudenlaisen elämyksen ja saatuja kokemuksia myös jaetaan läheisten kanssa, sanoo Leila Rutanen, Rinnekodin palveluliiketoiminnan johtaja.

- Olemme iloisia, että Rinnekodin asukkaat tulevat ensi vuonna käymään EMMAssa useammin kuin aikaisemmin. Toivottavasti näyttelymme synnyttävät ajatuksia ja kokemuksia, joista syntyy hyviä keskusteluita. Taide kertoo omalla tavallaan meistä ihmisistä ja maailmasta, missä elämme. Erityisesti nykytaide on hienoa, kun sitä ei tarvitse ymmärtää, vaan katsoa avoimin mielin. Nähdään EMMAssa! toivoo museon yleisöpalveluiden intendentti Reetta Kalajo.

EMMA - Espoon modernin taiteen museo tallentaa, tutkii ja esittelee kotimaista ja kansainvälistä modernia taidetta ja nykytaidetta.

EMMAssa on esillä Saastamoisen säätiön kokoelmanäyttely Kosketus, jossa voi tutustua suomalaisen ja kansainvälisen nykytaiteen monipuolisuuteen niin tekniikoiden kuin teemojen suhteen. 14.2. alkaen avautuu Meret Oppenheimin Mielen peilit -näyttely, joka on laaja katsaus surrealismia uudistaneen taiteilijan tuotantoon. EMMAn Areena tilaan tulee näytteille tanskalaisen John Kørnerin paikkasidonnainen, osallistava kokonaistaideteos. Kørnerin taide ammentaa niin oman aikamme polttavista kysymyksistä, siirtolaisuudesta ja epätasa-arvosta kuin henkilökohtaisemmista identiteettiin, ihmissuhteisiin ja hyvinvointiin liittyvistä teemoista. Kørnerin lähestymistapa on kuitenkin aina runollinen, avoin ja katsojan mielikuvitusta ruokkiva.

Lisätietoa EMMAn näyttelyistä ja muista palveluista: http://www.emma.museum/

Alarinteeltä valmiuksia itsenäisempään asumiseen


Joulukuun alussa Espoon Lakistoon Alarinteelle valmistui seitsemän asuntoa yli 18-vuotiaille kehitysvammaisille ja autismin kirjon henkilöille. Aiemmin Lakistossa toiminut Ala-Laakso 1 on sulkenut ovensa osana valtakunnallista laitoshoidon purkua.


- Alarinteellä asukas saa valmennusta muuttaessaan laitoshoidosta itsenäisempään asumiseen. Asukas voi asua yksikössä yhdestä kolmeen vuotta, tarpeen vaatiessa pitempään, kertoo Petra Vuorinen, palveluesimies. -Yksilöllinen edistyminen mm. arjen taidoissa ja elämänhallinnassa yhdessä omien toiveiden kanssa ratkaisevat itsenäisempään asumiseen siirtymisen aikataulun, jatkaa Vuorinen. Palvelunkäyttäjät asuvat Alarinteellä omissa vuokra-asunnoissaan ja sisustavat asuntonsa omien mieltymystensä ja tarpeidensa mukaisesti omilla huonekaluillaan ja tavaroillaan.

Alarinteellä asumisen aikana selvitetään, millaisesta tuesta asukas kotonaan hyötyy ja minkälaisia toiveita hänellä on tulevaisuuteensa liittyen. Vahvaa tukea päivittäisessä toiminnassaan tarvitseva asukas voi saada henkilökohtaista tukea myös tuntiperusteisesti.

Palvelunkäyttäjät saavat Alarinteellä asuessaan tarvitsemiaan kunnallisia palveluja. Tarvittaessa terveydenhuollon erilaiset palvelut on mahdollista ostaa myös Rinnekodilta. Heille voidaan myös järjestää päivä- tai työtoimintaa kuntoutumisen tukemiseksi.

Lisätietoja Rinnekodin asiakasohjauksesta puhelin 02063 855 00.

 

Yhteisissä tiloissa on mahdollisuus viettää aikaa muiden asukkaiden kanssa.
Yhteisissä tiloissa on mahdollisuus viettää aikaa muiden asukkaiden kanssa.

Uusia koteja kehitysvammaisille henkilöille Nummelaan


Rinnekoti suunnittelee uuden asumispalveluyksikön avaamista kehitysvammaisille henkilöille Nummelaan keväällä 2018. - Uudessa kohteessamme on neljä asuntoryhmää, jotka tarjoavat kodin 32 kehitysvammaiselle henkilölle, kertoo palveluliiketoiminnanjohtaja Leila Rutanen. Tilat ovat modernit, esteettömät ja ne täyttävät kaikki kehitysvammaisille henkilöille asetetut asumisen laatukriteerit, kertoo Rutanen.

Rinnekodin toiminnan laajentuminen Nummelaan tuli mahdolliseksi Erikoissijoitusrahasto eQ Hoivakiinteistöjen kanssa käynnistyneen yhteistyön myötä.  - Sote-alan kiinteistöille on tiukat vaatimukset. Meidän tehtävämme on mahdollistaa toiminta turvallisissa, terveellisissä ja ajanmukaisissa tiloissa ja Rinnekoti voi keskittyä siihen tehtävään, joka on heidän ydinosaamistaan, sanoo sijoitusjohtaja Jennifer Eloheimo.
 

Nummelaan avattava uusi kohde on rakennettu vuonna 2013. Kohteessa tehdään pieni pintaremontti, jonka arvioidaan valmistuvan ja asukkaiden muuttavan sisään kevään 2018 aikana. Jokaiselle asukkaalle tarjotaan muuttovalmennus. 
 

Nummelaan muuttavat asukkaat pääsevät suunnittelemaan yhteisten tilojen sisustuksen ja piha-alueet. - Yhteinen tekeminen lisää asukkaiden osallisuutta ja antaa ainutlaatuisen mahdollisuuden tehdä omaan kotiin liittyviä päätöksiä. Rinnekodilla on parhaillaan käynnissä neuvottelut kuntien kanssa Nummelaan muuttavista asukkaista. Rinnekoti uutisoi 22.11.2017 irtisanoneensa Karjalohjalla Pipolakodin vuokrasopimuksen, koska sen kiinteistöt eivät täyttäneet asumisen laatukriteerejä, eikä kiinteistön omistaja Eino Raunion Säätiö ollut halukas investoimaan kiinteistöjen remontointiin. - Nummelan koteja tullaan tarjoamaan myös Pipolakodin asukkaille, mutta päätökset palvelunkäyttäjille myönnettävistä sosiaalipalveluista tekee jokaisen asukkaan kotikunta, muistuttaa Rutanen.

 

Nummelan kohteesta kiinnostuneet voivat olla yhteydessä Rinnekodin asiakasohjaukseen puhelin 02063 855 00.

 

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt:

Taina Rönnqvist, viestintäpäällikkö
Rinnekoti-Säätiö, puh. 044 762 1992, taina.ronnqvist@rinnekoti.fi

 

Jennifer Eloheimo, sijoitusjohtaja
eQ Hoivakkinteistöt, puh. 050-5473660, jennifer.eloheimo@eq.fi

 

eQ Hoivakiinteistöt on suomalainen erikoissijoitusrahasto, joka omistaa laajasti hoiva-, terveys- ja yhteiskuntakäyttöön tarkoitettuja kiinteistöjä. Rahaston strategia on pitkäaikainen kiinteistönomistus ja tavoitteena on luoda pitkäaikaiset, hyvät ja kestävät asiakassuhteet vuokralaisiin. Rahaston sijoittajat ovat suomalaisia säätiöitä, instituutioita ja yksityishenkilöitä. Rahaston kiinteistöomaisuuden arvo on tällä hetkellä noin 680 miljoonaa euroa, joka oli sijoitettu 144 kiinteistöön Suomessa.

Rinnekoti on Suomen monipuolisin ja suurin yksityinen kehitysvamma-alan palveluja tarjoava toimija. Rinnekoti viettää 90-vuotisjuhlavuotta vuonna 2017. Sen toiminta käynnistyi Helsingin Diakonissalaitoksen yhteydessä vuonna 1927. Rinnekoti on yhteiskunnallinen yritys ja Suomen kuudenneksi suurin hoiva-alan toimija. Rinnekodin palvelut on suunnattu kaikenikäisille vammaisuudesta, pitkäaikaisesta sairaudesta tai muusta syystä erityistä tukea tarvitseville sekä heidän perheille ja omaisille. Asiakkaina ovat myös palveluja ostavat tahot, kuten kunnat. Rinnekoti tarjoaa asumisen, terveydenhuollon ja kuntoutuksen sekä työn ja osallisuuden palveluita. Palveluja käyttää noin 3 500 asiakasta 60 kunnasta. Liikevaihto oli 74 miljoonaa euroa vuonna 2016.

Rinnekoti työllistää päivittäin noin 1 500 ammattilaista pääasiassa Uudellamaalla. Rinnekodin työtä ohjaavat arvot ovat hyvä elämä, asiantuntijuus ja lähimmäisyys.

Rinnekoti on irtisanonut Pipolakodin pitkäaikaisen vuokrasopimuksen


Rinnekoti-Säätiö on irtisanonut Karjalohjalla sijaitsevan Pipolakodin pitkäaikaisen vuokrasopimuksen. Rinnekoti on toiminut Pipolakodissa helmikuusta 2016 alkaen, jolloin kehitysvammaisten asumispalvelujen tuottaminen siirtyi Eino Raunion säätiöltä Rinnekodille.

Vuokrasopimuksen irtisanomiseen päädyttiin, koska Rinnekoti eikä kiinteistöjen omistaja Eino Raunion säätiö ollut halukas investoimaan lukuisten kiinteistöjen remontointiin, kertoo Rinnekodin toimitusjohtaja Anu Kallio. Pipolakodin kiinteistöt eivät vastaa tämän päivän vaatimuksia kehitysvammaisten asumiseen liittyen. Asukkailla ei esimerkiksi ole henkilökohtaisia wc- tai peseytymistiloja.

Pipolakodin syrjäisen sijainnin vuoksi myöskään kehitysvammaisten henkilöiden osallisuus yhteiskuntaan tai heille välttämättömien palvelujen saaminen ei toteudu parhaalla mahdollisella tavalla, sanoo Kallio.  Karjalohjan keskustan palvelut ovat supistuneet ja esimerkiksi taksin tilaaminen alueelle ei aina onnistu pitkän etäisyyden vuoksi.

Rinnekoti voi tarjota kaikille Pipolakodissa asuville palvelunkäyttäjille asumispalveluja Rinnekodin muissa asumispalveluyksiköissä. Neuvottelut nykyisten palvelunkäyttäjien kotikuntien sekä heidän lähiomaistensa ja asianhoitajiensa kanssa on aloitettu, kertoo asiakkuusjohtaja Jaana Laaksonen. Palvelunkäyttäjien osalta pyrimme mahdollisuuksien mukaan siihen, että heidän naapuri- ja ystävyyssuhteensa säilyisivät, jatkaa Laaksonen. Pipolakodissa asuu tällä hetkellä 32 henkilöä, joille tarjotaan muuttovalmennus heidän siirtyessä uusiin koteihin.

 

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Viestintäpäällikkö Taina Rönnqvist, puh. 044 762 1992

 

Rinnekoti

Rinnekoti on Suomen monipuolisin ja suurin yksityinen kehitysvamma-alan palveluja tarjoava toimija. Rinnekoti viettää 90-vuotisjuhlavuottaan. Sen toiminta käynnistyi Helsingin Diakonissalaitoksen yhteydessä vuonna 1927.

Rinnekoti on yhteiskunnallinen yritys ja Suomen viidenneksi suurin hoiva-alan toimija. Rinnekodin palvelut on suunnattu kaikenikäisille vammaisuudesta, pitkäaikaisesta sairaudesta tai muusta syystä erityistä tukea tarvitseville sekä heidän perheille ja omaisille. Asiakkaina ovat myös palveluja ostavat tahot, kuten kunnat. Rinnekoti tarjoaa asumisen, terveydenhuollon ja kuntoutuksen sekä työn ja osallisuuden palveluita. Palveluita käyttää noin 3 500 asiakasta 60 kunnasta. Liikevaihto oli 74 miljoonaa euroa vuonna 2016.

Rinnekoti työllistää päivittäin noin 1 500 ammattilaista pääasiassa Uudellamaalla. Rinnekodin työtä ohjaavat arvot ovat hyvä elämä, asiantuntijuus ja lähimmäisyys. Lisätietoa www.rinnekoti.fi

 

Lisää tarinoita


info lorem ipsum

Yhteys lorem ipsum

Haluaisitko tutkimusyhteistyöhön kanssamme?

Tarjoamme monipuolista osaamista tutkimustoiminnan ja kokemustiedon yhdistämiselle Ota yhteyttä >

Haluatko hakea apurahaa?

Haluatko tietää enemmän asumispalvelustamme tai siihen liitettävistä tukipalveluistamme? Ota yhteyttä >