AJANKOHTAISTA BLOGIT OTA YHTEYTTÄ ANNA PALAUTETTANosto

Esteetön ja kaunis Sepänkoti tarjoaa turvallisen kodin

Rinnekoti avasi uuden kehitysvammaisille henkilöille tarkoitetun asumispalveluyksikön Kirkkonummen Sepänkannakseen. Sepänkoti on tarkoitettu henkilöille, jotka tarvitsevat tukea asumiseen. Tuki suunnitellaan yksilöllisesti ja se on ympärivuorokautista. Sepänkodissa on 15 asuntoa kaksikerroksisessa luhtitalossa.

Sepänkodin suunnittelu- ja rakennusvaiheessa otettiin huomioon asiakkaidemme erityistarpeet. Kaikki tilamme ovat esteettömiä ja niissä on otettu huomioon myös joitakin heikkoon näkö- ja hahmottamiskykyyn liittyviä erityisratkaisuja.

- Ensimmäiset asiakkaat ovat jo muuttaneet omiin koteihinsa ja lähiviikkojen aikana talo on täynnä elämäniloisia asukkaita. Tutustuimme kaikkiin asiakkaisiimme jo etukäteen muuttovalmennuksessa, joka antoi eväitä niin uusille asukkaille kuin ohjaajillekin yhteistyöhön, kertoo palveluesimiehenä toimiva Merja Sainio.

Muuttovalmennuksessa tutustutaan asukkaiden tarpeisiin ja toiveisiin, ja myös tuleviin naapureihin. Valmennuksen loppuvaiheessa tutustuttiin Sepänkodin tiloihin ja puhuttiin oman kodin sisustamisesta.
- Jokainen asukas sisustaa oman kotinsa haluamallaan tavalla. Tilojen esteettömyyteen ja turvallisuuteen sekä yhteisten tilojen viihtyvyyteen on panostettu erityisesti, iloitsee Sainio kauniista Sepänkodista. Toivon, että henkilökuntamme kanssa voimme luoda asukkaillemme heidän toiveiden mukaisen, mieleisen kodin, kertoo Sainio.

Tutustu muuttovalmennukseemme, katso video >>

Lisää tarinoita