AJANKOHTAISTA BLOGIT RINNEKOTI 90v OTA YHTEYTTÄ ANNA PALAUTETTANosto

Hetki-projekti kehittää voimavaralähtöistä mallia haastavasti käyttäytyvien lasten perheille

Rinnekoti-Säätiössä on käynnistynyt uusi kehittämishanke, jossa kehitetään toimintatutkimuksen keinoin voimavaralähtöistä ryhmämallia.

Hetki-ryhmä on kehitysvammaisten lasten vanhemmille suunnattu voimavaralähtöinen vertaisryhmä. Ryhmä on suunnattu lapsen haasteellisesta käyttäytymisestä kuormittuneille perheille.

Ryhmän tavoitteena on lapsen ongelmakäyttäytymisen väheneminen lapsen ja vanhemman myönteisen vuorovaikutuksen kautta sekä vanhempien voimavarojen lisääntyminen. Ryhmässä käsitellään stressiä aiheuttavia asioita lapsen käyttäytymiseen liittyen ja pohditaan, miten omaa jaksamistaan vanhempana voisi edesauttaa. Tarkoituksena on käydä läpi myönteisiä tapoja lapsen tarpeisiin vastaamiseen erilaisia kommunikaatiokeinoja käyttäen. Ryhmäkertojen teemoja ovat muun muassa omien tunteiden hallinta, rajojen asettaminen ja hyvän huomaaminen lapsessa.

Projekti toteutuu 2017-2019 aikana ja sen rahoittaa STEA. Projektia toteutetaan yhteistyössä kuntien ja vaativan erityisen tuen tutkimusryhmän kanssa.

Lue lisää: www.rinnekoti.fi/hetki

Lisää tarinoita


info lorem ipsum

Yhteys lorem ipsum

Haluaisitko tutkimusyhteistyöhön kanssamme?

Tarjoamme monipuolista osaamista tutkimustoiminnan ja kokemustiedon yhdistämiselle Ota yhteyttä >

Haluatko hakea apurahaa?

Haluatko tietää enemmän asumispalvelustamme tai siihen liitettävistä tukipalveluistamme? Ota yhteyttä >