AJANKOHTAISTA BLOGIT OTA YHTEYTTÄ ANNA PALAUTETTANosto

Rinnekodin Tekstiili- ja käsityöpajan Pop Up -myymälä avautuu Helsingin Kaapelitehtaalla

Rinnekodin Tekstiili- ja käsityöpajan Pop Up -myymälä on avoinna 1.-13.8. arkisin ma-pe klo 10-16. Myymälä sijaitsee PoT uP LaB:ssa, joka on Kaapelitehtaan sisäpihalla, Keramiikkakeskus Septarian aulassa oleva avoin näyttelytila. Myynnissä on monipuolisesti erilaisia sisustus- ja keittiötuotteita. Myymälän tuotoilla tuetaan Tekstiili- ja käsityöpajan asiakkaiden kulttuuri- ja taidetoimintaa. Tervetuloa tekemään ihania löytöjä!

Toiminnan tavoitteena edistää asiakkaiden osallisuutta ja tukea työelämän valmiuksia 

Erityisohjaaja Kaisa Lahti on valmistellut myymälää Tekstiili- ja käsityöpajan asiakkaiden kanssa:
- Pop Up -myymälän tavoitteena on edistää asiakkaittemme osallisuutta ja tukea heidän valmiuksiaan työelämään. Myymälä on uudenlainen ympäristö asiakkaillemme oppia uusia taitoja. Myymälässä asiakkaamme pääsevät harjoittelemaan asiakaspalvelutyötä aidossa ympäristössä. Tämä on asiakkaillemme uusi ja jännittävä asia.
- Olemme valmistaneet myymälää varten tuotteita kevään 2018 ajan. Asiakkaat ovat osallistuneet tuotteiden valmistusprosessin eri vaiheisiin ja jokainen on päässyt tuomaan oman työpanoksensa omalla tavallaan. Käytämme tuotteissamme esimerkiksi asiakkaiden piirtämiä kuvituksia. Suurin osa tuotteistamme on valmistettu alusta loppuun Tekstiili- ja käsityöpajalla.  Ekologiset arvot ovat meille tärkeitä, ja olemme käyttäneet osassa tuotteista kierrätysmateriaaleja. Olemme ylpeitä siitä, että tuotteemme ovat 100 % suomalaista käsityötä, Lahti jatkaa.

Tarjolla monipuolinen valikoima käsityönä valmistettuja sisustus- ja keittiötuotteita

Myynnissä on monenlaisia sisustus- ja keittiötuotteita. Valikoimasta löytyy mm. amppeleita, yrttiruukkuja, kulhoja, lautasia, leikkuulautoja, tarjottimia, ryijymattoja, virkattuja koreja ja lattiatyynyjä. Tekstiili- ja käsityöpajalla valmistetaan tuotteita erilaisin käsityötekniikoin, esimerkiksi virkaten, kangaspuilla kutoen ja muotoilemalla savesta. 
- Tekstiili- ja käsityöpajan asiakkaat harjoittelevat erilaisia käsityötekniikoita. Pyrimme löytämään jokaiselle asiakkaalle sopivan työtehtävän huomioiden asiakkaan yksilölliset tarpeet kuten esimerkiksi toimintakyky, vahvuudet sekä mielenkiinnon kohteet, kertoo Lahti.
- Asetamme yhdessä asiakkaan kanssa uusia tavoitteita, joita lähdemme harjoittelemaan.  Asiakkaan tavoitteena voi olla esimerkiksi uuden käsityötekniikan harjoittelu. Tavoitteenamme on, että asiakkaat pääsisivät toteuttamaan luovuuttaan monipuolisesti.

Jennille myymälä tarjoaa tilaisuuden työssäoppimiseen 

Jenni Tekstiili- ja käsityöpajalta toimii myyjänä Pop Up -myymälässä. Jenni asetti yhdessä ohjaajansa kanssa tavoitteeksi opetella käsityömyymälässä asiakaspalvelua ja muita myymälän hoitoon liittyviä tehtäviä, kuten myymälän siistinä pitämistä, somistelua, tuotteiden pakkaamista sekä hinnoittelua. Jenni on ollut mukana suunnittelemassa ja valmistamassa tuotteita, joten hän osaa myös kertoa tuotteista kattavasti. 

Yhteystiedot:
Keramiikkakeskus Septaria
Tallberginkatu 1 A, 00180 Helsinki
Esteetön kulku mahdollista Keramiikkakeskus Septarian takaovesta. 
Aukioloajat: 1.-13.8. ma-pe klo 10-16

Tekstiili- ja käsityöpajan asiakas pitää käsissään värikästä leikkuulautaa, jonka kuva on pajan asiakkaan käsialaa.
Tekstiili- ja käsityöpajan asiakas esittelee leikkuulautaa, jossa oleva kuva on pajan asiakkaan käsialaa.

Myös vihreän tarjottimen kuvitus on pajan asiakkaan toteuttama.
Myös tarjottimen kuvitus on pajan asiakkaan toteuttama.

Pop Up -myymälästä saa myös pajalla käsityönä valmistettuja kulhoja.
Pop Up -myymälästä saa myös pajalla käsityönä valmistettuja kulhoja.

Teksti: Mari Tiainen
Kuvat: Kaisa Lahti

Lisää tarinoita