AJANKOHTAISTA BLOGIT OTA YHTEYTTÄ ANNA PALAUTETTANosto

Rinneviesti 2/2017 on ilmestynyt

Juhlavuoden toinen Rinneviesti on ilmestynyt. Tämän kertaisessa sidosryhmälehdessämme mm. matkakertomus palvelunkäyttäjiemme Espanjan matkasta ja kuinka Job Shadow days -tempauksella toteutettiin unelmia. Viime vuoden aikana jopa 50 laitosasumisen palveluissa olevaa asiakastamme muutti itsenäisempään asumismuotoon. Kokemuksiaan Rinneviestissä kertoo niin henkilökunta, palvelunkäyttäjämme kuin muuttajan läheinen.

Rinneviesti kunnioittaa Rinnekodin 90-vuotista taivalta juhlanumerolla, jossa kerrotaan Ainon-päivän juhlasta, jota vietetään Rinnekodin perustajan Aino Miettisen kunniaksi ja haastatellaan Rinnekodin hallituksen puheenjohtajaa Olli Holmströmiä, joka luotaa katsettaan myös tulevaan. Lehden kansien väliin mahtuu myös niin sotea, uusia asumisen muotoja kuin digitalisaatiotakin.

Juhlavuoden aattona vuoden 2016 aikana Rinnekodin palveluiden kehitystä ohjasi valtakunnallinen laitoshoidon purkamiseen liittyvä ohjelma. Ohjelma pyrkii vähentämään laitoshoitoa ja Rinnekodissakin 50 pitkäaikaisessa laitoshoidossa ollutta asiakasta muutti vuoden aikana itsenäisempään asumismuotoon. Ponnistus oli suuri niin asiakkaille, heidän läheisille kuin henkilökunnallekin. Tässä lehdessä Tuija kertoo muuttokokemuksistaan ja Tomin äiti puolestaan valottaa omaisen näkökulmasta, miltä tuntui, kun laitos vaihtui omaan asuntoon.

Lehdessä pureudutaan myös vuorovaikutushaasteisiin ja esitellään ratkaisuja, joita on löydetty Oiva-klinikkamallilla. Palveluiden kehittäminen yhdessä asiakkaiden kanssa on aina ollut Rinnekodin toiminnan ytimessä. Sisar Aino oli edelläkävijä ja haki tietoa ja innoitusta lähes sata vuotta sitten ulkomaita myöten. Lehdessä kerrotaan, kuinka tänäänkin teemme tiivistä yhteistyötä verkostoissa ja kumppanuuksissa palveluiden kehittämiseksi. Tieto Oyj:n ja Rinnekodin yhteisessä Design Jamissa kehitettiin asiakaspalautejärjestelmää. Yhteisellä ponnistuksella, tiedolla ja teknologialla voidaan kaventaa erityisryhmien ja valtavirran välillä olevaa kuilua entisestään.

Samaan pyrki Job Shadow -päivä, jona parikymmentä kehitysvammaista henkilöä pääsi seuraamaan unelmatyötään. Päivä oli ikimuistoinen paitsi työn seuraajille, myös työnseuraamispaikan tarjonneille työnantajille.

Lehteen haastateltu Olli Holmström puhuu yhteiskunnallisten yritysten asemasta, jonka kulta-ajan hän näkee olevan edessä.  Arvolähtöinen yrittäjyys on yhä useamman liike-elämänkin vaikuttajan puheenaihe ja keskustelu omistajuudesta käy sote-uudistuksessa kuumana. Yhteiskunnallisilla yrityksillä on siihen hyviä vastauksia ja voimme saada sote-uudistuksen myötä uusia kasvumahdollisuuksia.

>> Lue Rinneviestin näköispainos

Lisää tarinoita