AJANKOHTAISTA BLOGIT OTA YHTEYTTÄ ANNA PALAUTETTANosto

Taideteokset huokuvat joulun taikaa

Lounaskahvila Ainoliinassa juhlittiin Aki Hannukan jouluisen taidennäyttelyn avajaisia. Teoksissa toistuvat muun muassa Akin muistot vietetyistä jouluista.

Joulu on jo pian ovella ja nyt se on myös lounaskahvila Ainoliinan aulassa. Aki on innokas piirtäjä ja kun Kulttuuriryhmän ohjaajat ehdottivat aihetta etsivälle nuorukaiselle teemaksi joulua, ryhtyi hän heti töihin. Ja kuten avajaisissa pidetystä puheesta ilmeni, oli näyttelyyn esille tuodut kymmenen teosta valmiita jo muutamassa päivässä.

Vanhempiensa luokse joulun viettoon lähtevä Aki on tuonut teoksissaan esille niin muistoja perheen yhteisistä jouluista kuin toiveita tulevista jouluista. Hänen oma suosikkinsa on teos, jossa lämpöisessä kodissa valmistaudutaan jouluruokailuun.

- Kinkku on joulun paras ruoka. Ja limuakin pöydästä löytyy, Aki kertoo. Näyttelyn avajaisissa herkuteltiin joulutortuilla.

Vierailta ja ystäviltä satoi kehuja Akin hienoille töille ja osa jopa ihmetteli, miten hän on ehtinyt kaikki ne yksinään tehdä. Teoksissa kun on paljon yksityiskohtia. Huomiota herätti myös herkkä ja kaunis vaaleansininen teos, jonka keskellä on enkeli jään päällä.

- Toivottavasti tulisi lunta. Se on kaunista, Aki toivoo.

Teokset ovat esillä koko joulukuun ajan.

Teksti ja kuvat: Johanna Haaga-Shrestha

Lisää tarinoita