AJANKOHTAISTA BLOGIT OTA YHTEYTTÄ ANNA PALAUTETTANosto

Toimintakeskus Heikkilä aloittanut toimintansa Kirkkonummella

Rinnekoti on avannut uuden toimintakeskuksen Kirkkonummelle tammikuun alussa. Toimintakeskus Heikkilässä järjestetään päiväaikaista toimintaa kehitysvammaisille ja autismikirjon henkilöille. Uudessa yksikössä toimintaa kehitetään vastaamaan asiakkaiden tavoitteita ja toiveita joko yksilöllisenä tai ryhmämuotoisena toimintana.

Toiminnan tavoitteena on tukea asiakkaita entistä itsenäisempään elämään. Osalla se voi tarkoittaa opinto- ja työpoluille siirtymistä vaihe vaiheelta, toisille taas vähenevää tuen tarvetta ja itsenäisempää elämänhallintaa.

- Toimintakeskuksessa on käytössä viikko-ohjelma, joten päivien kulku on hyvin strukturoitunut. Toimintojen sisällöt vaihtelevat kuitenkin päivittäin sen mukaan, mitkä ovat asiakkaan tavoitteet ja omat toiveet. Asiakas tekee itse valintoja päivittäin, Heikkilän palveluyksikön johtaja Sini Lindell kertoo.

Granberg toivoo ja uskoo, että Heikkilään muodostuu sellainen yhteisö, jonne kaikkien on mukava tulla ja olla, ja josta jokaiselle löytyy ystäviä.

- Toimiva yhteisö myös tukee jokaista elämässä eteenpäin, Lindell toteaa.

Yksikössä työskentelee moniammatillinen tiimi, jolla on erityisosaamisena erityisen vahvan tuen asiakkaiden kohtaaminen ja tukeminen.

- Jokaisella asiakkaalla on oma tapansa kommunikoida ja olla vuorovaikutuksessa. Jokainen heistä myös kohdataan yksilöllisesti juuri hänen omalla kommunikaatio- ja vuorovaikutustavallaan. Heikkilässä henkilöstön osaaminen puhetta tukeviin ja korvaaviin menetelmiin on hyvä, työllistymistä ja osallisuutta tukevien palveluiden palvelualuejohtaja Satu Granberg kertoo.

Toimintakeskuksen tilat on suunniteltu vastaamaan erityisen vaativan tuen asiakkaita ja sisutuksessa on huomioitu erityisesti aistipoikkeamien tuomat erityiset tarpeet. Tilat sijaitsevat katutasossa, mikä mahdollistaa helpon kulkemisen. Oma aidattu piha tuo turvallisen mahdollisuuden ulkoiluun ihan yksikön läheisyydessä.
 
Toimintakeskus Heikkilä toivottaa kaikki uudet asiakkaat tervetulleiksi. Tule tutustumaan ja katsomaan, olisiko tämä juuri sinun paikkasi! Ota yhteyttä asiakasohjauksen palvelunumeroon 02063 855 00 tai sähköpostitse asiakkuussuunnittelu@rinnekoti.fi.

Lisää tarinoita