AJANKOHTAISTA BLOGIT OTA YHTEYTTÄ ANNA PALAUTETTANosto

Toimintakeskus Jaakkolassa odotetaan vieraita 20.9.

Tule tutustumaan toimintaamme Avoimiin oviin keskiviikkona 20.9. klo 14-17 tai erikseen sovittuna ajankohtana. Kerromme mielellämme Rinnekodin ja Toimintakeskus Jaakkolan toiminnasta lisää!

Toimintakeskus Jaakkola on toiminut Keravan Jaakkolassa elokuusta 2015 alkaen. Tällä hetkellä palvelunkäyttäjiä on 13, joten muutama paikka on vapaana uusille palvelunkäyttäjille. Palvelunkäyttäjinä on kehitysvammaisia henkilöitä, joiden ohjauksen ja tuen tarve vaihtelee vahvasta tuesta ohjaukseen. Jaakkolassa on mahdollisuus yksilö-, pienryhmä ja ryhmätoimintaan. Ikäjakauma on laaja koulunsa päättäneistä nuorista aina eläkeiän kynnyksellä oleviin. 

Toimintakeskus Jaakkolassa toiminta suunnitellaan palvelunkäyttäjien kanssa. Jokaiselle tehdään yksilöllinen palvelujen toteuttamisen suunitelma, jossa ohjauksen ja tuen tarvetta sekä tavoitteita ja toiveita mietitään yhdessä palvelun käyttäjän kanssa. Palvelunkäyttäjää tuetaan tekemään valintoja käyttämällä erilaisia kommunikointikeinoja kuten selkokieltä, kuvakommunikaatiota, strukturoitua päiväohjelmaa sekä tabletin kommuinkointiohejlmia. Palvelunkäyttäjä pääsee vaikuttamaan toiminnan sisältöihin myös päivittäisissä aamuinfoissa sekä kuukausittain pidettävissä asiakaskokouksissa.

Toiminnan sisällöillä tuetaan yksilöllisiä tavoitteita ja toiveita, jotka voivat liittyä muun muassa jatko-opintoihin pääsyyn, oman kodin hoitoon, sosiaalisten suhteiden ylläpitoon tai luovaan itseilmaisuun. Sisältöinä  on tällä hetkellä esimerkiksi asioimista  lähiympäristössä, leivontaa, blogiryhmä, pelejä, siivous- ja keittiötehtäviä sekä miesten ja naisten keskusteluryhmiä.

Toimintailmapiiri on positiivinen, kannustava ja kunnioittava, jossa kaikkien on hyvä työskennellä.  

Tule tutustumaan toimintaamme Avoimiin oviin keskiviikkona 20.9. klo 14-17 tai erikseen sovittuna ajankohtana. Kerromme mielellämme Rinnekodin ja Toimintakeskus Jaakkolan toiminnasta lisää!

Toimintakeskus Jaakkola
Santaniitynkatu 6
04250 Kerava

Palveluesimies Minna Kalliomäki
minna.kalliomaki@rinnekoti.fi
044 7241030

Asiakasohjaus
02063 855 00 
asiakasohjaus@rinnekoti.fi

Lisää tarinoita