AJANKOHTAISTA BLOGIT OTA YHTEYTTÄ ANNA PALAUTETTANosto

Työelämä vaatii yhteistyötä ja joustavuutta työntekijän ja työnantajan välillä

Suomalaisen Työn Liiton, sen jäsenten ja yhteistyöorganisaatioiden Made by Finland -kampanja ja -kampanjatutkimus juhlivat satavuotiasta Suomea herättämällä keskustelua suomalaisen työn menestystekijöistä. Kampanjalla halutaan muistuttaa, että suomalainen työ luo hyvinvointia ja pitää meidät maailmankartalla myös seuraavat 100 vuotta. Rinnekodin toimitusjohtaja Anu Kallio osallistui Suomalaisen Työn Liiton työelämää koskevaan tutkimukseen ja kertoo oheisella videolla näkemyksiään työelämän yhteistyöstä työntekijöiden ja työnantajien välillä.

Suomalaisen Työn Liiton tutkimuksen mukaan 87 % johtajista kokee yhteistyön sujuvan hyvin työntekijöiden ja työnantajien välillä.

Suomalainen työelämä on tunnettua hyvästä yhteistyöstä työntekijöiden ja työnantajien välillä. Erityisen hedelmällistä se on Kallion mukaan silloin, kun kehitetään palveluja ja ollaan asiakaskokemuksen ympärillä. Työntekijöitä tulee yleensä parhaat ideat asioiden kehittämiseksi, kiittelee Kallio. Yhteistyö on hyvä keino myös luoda uudenlaista osaamista, esimerkiksi törmäyttämällä kahden eri toimialan osaaminen keskenään, kertoo Kallio. Tästä hyvänä esimerkkinä on viime keväänä Rinnekodin ja Tieto Oyj:n yhteinen design jam -kehittämispäivä, josta voit lukea täältä.

Suomalaisen työelämän heikkoutena Kallio näkee säilyttävän kulttuurin, jolloin muutoksen aikaan saaminen on hidasta. Työmarkkinajärjestöjen pitäisi Kallion mukaan tehdä tulevaisuuteen luotaavia rohkeita strategioita. Työelämä tulee muuttumaan ja meillä tulee olemaan entistä monipuolisempia tapoja toteuttaa itseämme ja tehdä työtä. Tulevaisuudessa tarvitaan entistä enemmän joustavuutta ja yhteistyötä työntekijän ja työnantajan välillä, sanoo Kallio.

> Lue lisää Suomalaisen Työn Liiton tutkimuksesta

 

 

 

 

Lisää tarinoita