AJANKOHTAISTA BLOGIT OTA YHTEYTTÄ ANNA PALAUTETTANosto

Uusia koteja kehitysvammaisille henkilöille Nummelaan

Rinnekoti suunnittelee uuden asumispalveluyksikön avaamista kehitysvammaisille henkilöille Nummelaan keväällä 2018. - Uudessa kohteessamme on neljä asuntoryhmää, jotka tarjoavat kodin 32 kehitysvammaiselle henkilölle, kertoo palveluliiketoiminnanjohtaja Leila Rutanen. Tilat ovat modernit, esteettömät ja ne täyttävät kaikki kehitysvammaisille henkilöille asetetut asumisen laatukriteerit, kertoo Rutanen.

Rinnekodin toiminnan laajentuminen Nummelaan tuli mahdolliseksi Erikoissijoitusrahasto eQ Hoivakiinteistöjen kanssa käynnistyneen yhteistyön myötä.  - Sote-alan kiinteistöille on tiukat vaatimukset. Meidän tehtävämme on mahdollistaa toiminta turvallisissa, terveellisissä ja ajanmukaisissa tiloissa ja Rinnekoti voi keskittyä siihen tehtävään, joka on heidän ydinosaamistaan, sanoo sijoitusjohtaja Jennifer Eloheimo.
 

Nummelaan avattava uusi kohde on rakennettu vuonna 2013. Kohteessa tehdään pieni pintaremontti, jonka arvioidaan valmistuvan ja asukkaiden muuttavan sisään kevään 2018 aikana. Jokaiselle asukkaalle tarjotaan muuttovalmennus. 
 

Nummelaan muuttavat asukkaat pääsevät suunnittelemaan yhteisten tilojen sisustuksen ja piha-alueet. - Yhteinen tekeminen lisää asukkaiden osallisuutta ja antaa ainutlaatuisen mahdollisuuden tehdä omaan kotiin liittyviä päätöksiä. Rinnekodilla on parhaillaan käynnissä neuvottelut kuntien kanssa Nummelaan muuttavista asukkaista. Rinnekoti uutisoi 22.11.2017 irtisanoneensa Karjalohjalla Pipolakodin vuokrasopimuksen, koska sen kiinteistöt eivät täyttäneet asumisen laatukriteerejä, eikä kiinteistön omistaja Eino Raunion Säätiö ollut halukas investoimaan kiinteistöjen remontointiin. - Nummelan koteja tullaan tarjoamaan myös Pipolakodin asukkaille, mutta päätökset palvelunkäyttäjille myönnettävistä sosiaalipalveluista tekee jokaisen asukkaan kotikunta, muistuttaa Rutanen.

 

Nummelan kohteesta kiinnostuneet voivat olla yhteydessä Rinnekodin asiakasohjaukseen puhelin 02063 855 00.

 

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt:

Taina Rönnqvist, viestintäpäällikkö
Rinnekoti-Säätiö, puh. 044 762 1992, taina.ronnqvist@rinnekoti.fi

 

Jennifer Eloheimo, sijoitusjohtaja
eQ Hoivakkinteistöt, puh. 050-5473660, jennifer.eloheimo@eq.fi

 

eQ Hoivakiinteistöt on suomalainen erikoissijoitusrahasto, joka omistaa laajasti hoiva-, terveys- ja yhteiskuntakäyttöön tarkoitettuja kiinteistöjä. Rahaston strategia on pitkäaikainen kiinteistönomistus ja tavoitteena on luoda pitkäaikaiset, hyvät ja kestävät asiakassuhteet vuokralaisiin. Rahaston sijoittajat ovat suomalaisia säätiöitä, instituutioita ja yksityishenkilöitä. Rahaston kiinteistöomaisuuden arvo on tällä hetkellä noin 680 miljoonaa euroa, joka oli sijoitettu 144 kiinteistöön Suomessa.

Rinnekoti on Suomen monipuolisin ja suurin yksityinen kehitysvamma-alan palveluja tarjoava toimija. Rinnekoti viettää 90-vuotisjuhlavuotta vuonna 2017. Sen toiminta käynnistyi Helsingin Diakonissalaitoksen yhteydessä vuonna 1927. Rinnekoti on yhteiskunnallinen yritys ja Suomen kuudenneksi suurin hoiva-alan toimija. Rinnekodin palvelut on suunnattu kaikenikäisille vammaisuudesta, pitkäaikaisesta sairaudesta tai muusta syystä erityistä tukea tarvitseville sekä heidän perheille ja omaisille. Asiakkaina ovat myös palveluja ostavat tahot, kuten kunnat. Rinnekoti tarjoaa asumisen, terveydenhuollon ja kuntoutuksen sekä työn ja osallisuuden palveluita. Palveluja käyttää noin 3 500 asiakasta 60 kunnasta. Liikevaihto oli 74 miljoonaa euroa vuonna 2016.

Rinnekoti työllistää päivittäin noin 1 500 ammattilaista pääasiassa Uudellamaalla. Rinnekodin työtä ohjaavat arvot ovat hyvä elämä, asiantuntijuus ja lähimmäisyys.

Lisää tarinoita