AJANKOHTAISTA BLOGIT RINNEKOTI 90v OTA YHTEYTTÄ ANNA PALAUTETTA
Iso työnantaja mahdollisti työpaikan vaihtamisen talon sisällä


Lähihoitaja Kaisa Kaasik toimii ohjaajana Lakiston autismitiimissä Joonatanissa. Aikaisemmin hän työskenteli asumisyksikössä Odilammella. Se oli kolmivuorotyötä. Halusin vaihtaa päivätyöhön. Rinnekoti on iso työnantaja ja vaihtaminen oli mahdollista talon sisällä. Koin autismitiimiin siirtymisen mieluisana uutena haasteena ja myös ammatillisen kehittymisen paikkana. Aluksi toki mietin, että miten pärjään uuden asiakasryhmän kanssa ja miten he hyväksyvät minut. Mutta alkujännityksen jälkeen kaikki on mennyt hyvin.

Aloitin Odilammen asumisyksikössä opiskelijaharjoittelussa ja valmistumisen jälkeen pääsin vaikuiseksi ohjaajaksi. Siellä sain täydellisen perehdytyksen kehitysvamma-alalle. Kun siirryin Joonataniin, perehdyttäminen tapahtui enemmän työn ohessa, olihan ala ja talon toimintatavat jo tuttua. Luen myös vapaa-ajallaan alan kirjallisuutta ja haaveilen sosionomin opinnoista.

Työ autismitiimissä sisältää pääasiassa asiakasohjaukseen liittyviä töitä. Päivien sisältö vaihtelee, vaikkakin toimimme tietyn struktuurin mukaisesti. Olemme palvelunkäyttäjien kanssa paljon ulkona, joka on minulle mieluisaa.

Koen, että ydinosaamistani on erilaisten ihmisten kanssa toimiminen ja kyky asettua toisen ihmisen asemaan. Yritän aina miettiä, minkä takia joku ihminen käyttäytyy juuri niin kuin tekee ja miten minä voisin auttaa häntä.

Tämä työ merkitsee minulle tosi paljon, ja nautin kun näen työni tulokset. Palvelukäyttäjiemme kanssa työ vaatii pitkäjänteisyyttä. Pienten asioiden opetteluun voi mennä pitkä aika, mutta se on hieno fiilis, kun onnistumme.

Tavataan syksyn rekry-tapahtumissa


Rinnekoti on Suomen monipuolisin ja suurin yksityinen kehitysvamma-alan palveluja tarjoava toimija. Työllistämme päivittäin noin 1 500 ammattilaista pääasiassa Uudellamaalla. Työntekijämme auttavat palvelunkäyttäjiämme elämään hyvää ja merkityksellistä elämää – joka päivä.

-Tällä hetkellä meillä on työpaikkoja auki esimerkiksi lähihoitajille, sairaanhoitajille ja sosionomeille asumispalveluissamme, toimintakeskuksissa ja lastensuojeluyksiköissämme, kertoo rekrytointipäällikkö Ulpu Tiittanen.

Rinnekoti on mukana syksyn aikana kolmessa rekrytointitapahtumassa Pääkaupunkiseudulla. Tule tapaamaan meitä ja juttelemaan millaista on työ kehitysvamma-alalla. Verkkosivuillamme voi myös tutustua työhön kehitysvamma-alalla. Työntekijämme kertovat omasta työstään.

 

Nähdään rekry-tapahtumissa!

12.10. Pop up Rekry, klo 14-18 Helsingin kaupungintalolla. Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Suomalaisen Työn Liiton jäsenyritysten kanssa.

26.10. Megarekry, klo 10-15 Viihdekeskus Flamingossa, Tasetie 1, Vantaa

9.11. MarrasRekry, klo 13-15 Uudenmaan TE-toimisto, Upseerinkatu 3 B, Espoo

 

Lisätietoa Rinnekodin palveluista www.rinnekoti.fi

Lisätietoja Rinnekodista työnantajana ja avoinna olevista työpaikoistamme www.rinnekoti.f/rekry

Työn merkityksellisyys nousee esiin pienistä onnistumisista


Sairaanhoitaja Karo kertoo työstään tutkimus- ja kuntoutusyksikössämme. Hänelle onnistumisen ja merkityksellisyyden kokemuksia työssään tuo se, kun hän huomaa, että omalla työllään on pystynyt vaikuttamaan ja helpottamaan esimerkiksi asiakkaan vaikeaa elämäntilannetta.

Palveluesimiehen työ on monipuolista


Palveluesimies Jonna kertoo videolla työstään kehitysvammaisten henkilöiden asumispalveluissa. Työ kehitysvamma-alalla on monipuolista. Jonna kertoo, että pystyy itse vaikuttamaan työnsä sisältöön ja kokee tekemänsä työn merkitykselliseksi. Hänen mielestään henkilölle, joka pystyy toimimaan muuttuvissa tilanteissa.

Ohjaajan työ sopii ennakkoluulottomille


Tämä työ sopii ennakkoluulottomille henkilöille. Sellaisille, jotka osaavat ottaa toiset huomioon ja kohdata ihmisen sellaisena, kun hän on, kertoo ohjaajamme Aleksi. Kiinnostaisiko sinua työ kehitysvammaisten henkilöiden ohjaajana työllisyyttä ja osallisuutta edistävissä palveluissamme? Katso avoimet työpaikkamme: https://rekry.rinnekoti.fi

Lisää tarinoita