AJANKOHTAISTA BLOGIT OTA YHTEYTTÄ ANNA PALAUTETTATyöntekijämme kertovat

Arki näyttää meiltä - Toimintakeskus Nyyttipuistossa työskennellään arvostavassa ilmapiirissä

Helsingin Alppikylässä sijaitsevan Toimintakeskus Nyyttipuiston ovelta katsottuna aamupäivä näyttää vauhdikkaalta. Päivän toiminnat ovat juuri alkamassa, kun viimeisetkin palvelunkäyttäjät saapuvat paikalle. Jokaista heistä tervehditään iloisesti ja ohjataan odottamaan päivän alkua.

Jokaisella ohjaajalla on ammatillisesti erilaisia vahvuuksia ja niiden annetaan näkyä arjessa. Esimerkiksi fysioterapeutti-ohjaajat pitävät ryhmää, joka on tällä kertaa lähtemässä myös palvelunkäyttäjien toiveesta käymään kuntosalilla. Paitsi ammatilliset ominaisuudet, myös mielenkiinnon kohteet vaikuttavat kunkin työntekijän työpäivään erilaisten toimintaryhmien muodossa.

On todella hyvä juttu työmotivaation kannalta, että meidän työntekijöiden kiinnostus jotain asiaa kohtaan otetaan täällä niin hyvin vastaan. Itse esimerkiksi vedän Biisipaja-ryhmää, jossa sävelletään, sanoitetaan ja myöskin kuvitetaan yhdessä palvelunkäyttäjien kanssa biisejä. Yhdessä soittamisesta ja laulamisesta saan itsekin energiaa, ohjaaja Matleena Myllyrinne.

Paitsi hyvä työmotivaatio, Nyyttipuiston työntekijöillä on myös kipinää kehittämiseen. Toimintakeskuksen työntekijät ottavatkin tunnettuja innokkuudesta ottaa pallo vastaan erilaisissa haasteissa ja kokeiluissa, sekä säätiön että ulkopuolisten toimijoiden mahdollistamana. Myös toimintakeskuksen sisällä erilaisia ideoita työstetään aktiivisesti ja toisten ideoita tsempataan.

- Vaikka arkea on eletty välillä paineessakin, työntekijöiden keskuudessa on aina vallinnut arvostava ilmapiiri ja ryhmähenki on kenties jopa vahvistunutkin. Meillä ei kysytä vaan autetaan, Myllyrinne pohtii.

Toimintaa seuratessa rento työilmapiiri on helposti aistittavissa. Työntekijät itse ylläpitävät sitä muun muassa spontaanisuudella – yhtäkkiä joku saattaa ehdottaa, että seuraava palaveri pidetäänkin nyyttärimeiningillä ja niin kokouspöytä notkuu tarjottavaa jos toistakin.

- Lisäksi joka toinen torstai pyrimme pitämään keskenämme vapaaehtoisen liikuntatuokion työpäivän jälkeen. Sekin on ollut kivaa, olla yhdessä työn rytmien ulkopuolella, Myllyrinne kertoo.

 

Martinpäivänä Rinnekoti palkitsee työyhteisöjä säätiön arvojen mukaisesta toiminnasta. Vuonna 2017 henkilökunta äänesti Toimintakeskus Nyyttipuiston "Vuoden Martiksi".

 

Teksti ja kuva: Johanna Haaga-Shrestha

Lisää tarinoita