AJANKOHTAISTA BLOGIT OTA YHTEYTTÄ ANNA PALAUTETTAVapaa aika - Yksilötarinat

Haaveena muusikon ura

Vantaalainen Niina Haahti-Penttilä on tiennyt jo nuoresta tytöstä lähtien haluavansa muusikoksi. Pianonsoiton hän aloitti 14-vuotiaana ja on viimevuosina ollut mukana rokkibändissä basistina. Viime syksynä hän otti kuitenkin uuden harppauksen kohti unelmaansa aloittaessaan muusikonopinnot Kaarisillan taide- ja toimintakeskuksessa. Erityisopetus järjestetään yhteistyössä koulutuskeskus Salpauksen kanssa.

Opiskelun alettua Niinan päivärytmi muuttui melkoisesti. Niinan kello herättää joka aamu puoli kuudelta, jotta hän ehtii yhdeksäksi Lahteen kouluun. Kuuden tunnin koulupäivän jälkeen matka käy samaa reittiä takaisin ja kotona hän on vähän ennen kuutta illalla. Päivät ovat pitkiä, mutta Niina ei ole siitä moksiskaan.

- Kaarisillassa meillä on aivan ihana opettaja, joka antaa puhtia jaksaa. Hänellä on naurukin niin herkässä, se saa hyvälle mielelle. Koulukaveritkin ovat mielenkiintoisia, kaikilla on niin erilaiset taustat, Niina kertoo.

Kotoa löytyy bassokitara sekä kantele, mutta Niina kertoo ettei juuri ehdi vapaa-ajalla musisoida.

- Laulaa tosin ehtii vaikka kotiaskareiden aikana. Nytkin olen harjoitellut Suvivirttä, kun laulamme sen kevätjuhlassa. Minulle tuli ihan yllätyksenä, että siinä on niin monta säkeistöä, täytyy ahkeraan harjoitella, Niina naurahtaa.

Opiskeluntäyteisen kevään jälkeen tiedossa on odotettu kesäloma. Muusikko-opintoihin keskittyessään Niinalta on jäänyt taka-alalle hänen toinen intohimonsa, maalaaminen. Kesällä hän aikoo kuitenkin panostaa siihen enemmän ja onpa tiedossa mahdollisesti myös taidenäyttely.

- Onneksi koulussakin meillä on taidetunteja, Niina toteaa.

 

Teksti ja kuvat: Johanna Haaga-Shrestha

Lisää tarinoita