28.4.2020

Tästäkin selvitään -musiikkikappale tuo iloa ja lohtua korona-aikaan

Tästäkin selvitään -musiikkikappale syntyi kahden Rinnekodin ohjaajan ideasta ilahduttaa asiakkaitamme. ”Mikko lähetti minulle biisistä kitaraversion whatsapp-viestillä ja kirjoitti ’Tee tohon sanat’. Ymmärsin heti, mitä hän tarkoitti. Meillä molemmilla oli suuri tarve tehdä jotain erityistä kehitysvammaisten ja autisminkirjon asiakkaiden piristykseksi tämän korona-arjen keskelle”, kertoo Matleena Myllyrinne. Molemmat Matleena ja Mikko tietävät, että musiikissa on voimaa.

”Aluksi idea oli pieni, mutta muutaman keskustelun myötä se kasvoi isommaksi ja miksipä pitää sitä vain yhden musiikkituokion kokoisena”, kertoo Anna Eskola, Työllistymistä ja osallisuutta edistävien palvelujen johtaja. ”Uskon, että tämä kappale voimaannuttaa asiakkaidemme lisäksi myös työntekijöitämme sekä ihan ketä tahansa”, jatkaa Eskola. Asiakkaamme pääsivät mukaan videolle pienillä videoklipeillä, joita he kuvasivat omassa arjessaan.

 

”Tunnen monet asiakkaamme vuosien takaa ja halusin tehdä jotain, jonka avulla ilahduttaa ja voimaannuttaa heitä tässä poikkeuksellisessa ajassa”, kertoo sävellyksestä vastannut Mikko Heino. Hänelle musiikki on myös vapaa-ajalla enemmän kuin harrastus.

 

”Sanoituksen lähtökohtana oli selkeä kieli, jotta se olisi helpommin ymmärrettävissä”, kertoo kappaleen sanoituksesta vastannut Matleena Myllyrinne. Hän on myös puhevammaisten tulkki ja tukiviittoo kappaleen musiikkivideolla.

 

Musiikkivideo on katsottavissa Rinnekodin Youtube-kanavalla: https://youtu.be/4mBMw0w2Quo

Sitä voi kuunnella myös suoratoistopalvelussa: https://open.spotify.com/artist/6AiPv8CWcKax5qWerbGAIP?si=-wdkg8Y0Q72JpuKFtcyRfw

 

Lisätietoja: viestinta@rinnekoti.fi

 

 

 

Aiheeseen liittyvät