17.8.2020

Toimintakeskus Aarre avautui Espoossa

Toimintakeskus Aarteen uudet tilat Espoon Lakistossa avautuivat asiakkaille elokuun alussa. Tätä päivää oli myös henkilökunta odottanut. Takana on monta kuukautta suunnittelutyötä ja remonttiprojektia sekä poikkeusolojen tuomia erityisjärjestelyjä.

Toiminnan aloitus porrastettiin niin, että osa asiakkaista aloitti heti kesälomien päätyttyä ja osa aloittaa tulevien viikkojen aikana. Palveluyksikön johtaja Jenni Takkusen mukaan porrastuksen avulla on saatu taattua se, että toiminnan aloitus on asiakkaille ja työntekijöille on mahdollisimman turvallinen. Porrastus myös antaa tilaa asiakkaille tutustua uuteen toimintaympäristöön, muihin asiakkaisiin ja työntekijöihin tehostetulla tuella.

– Ensimmäisten viikkojen aikana tutustumme asiakkaiden voimavaroihin, mielenkiinnonkohteisiin ja tavoitteisiin. Näiden kautta lähdemme yhdessä suunnittelemaan ryhmien sisältöjä, ryhmien kokoonpanoja sekä tilojen käyttöä. Olemme alusta asti pyrkineet ottamaan suunnittelussa huomioimaan asiakkaiden erityistarpeita, mutta paljon on vielä kesken, Takkunen kertoo.

Toimintakeskus Aarteessa myös asiakkaita halutaan osallistaa suunnittelutyöhön kuuntelemalla heidän toiveitaan ja huomioimalla heidän mielenkiinnonkohteitaan esimerkiksi välineiden hankinnassa ja värimaailmaa valittaessa.

– Samalla hyödynnämme myös työntekijöiden monenlaisen osaamisen ryhmien suunnittelussa ja toiminnan toteuttamisessa, Takkunen jatkaa.

Ensimmäisten viikkojen jälkeen työn alla on mm. aistihuoneen välineiden hankinta, piha-alueen kalustaminen ja istutusten suunnittelu. Terassin muutostyöt ja Aarteen lisäosan suunnittelutyö alkaa syksyllä.

Toimintakeskus Aarre tarjoaa palveluita työllistymisen ja osallisuuden vahvaa tukea tarvitseville autismikirjon ja kehitysvammaisille asiakkaille. Tilojen muunneltavuus ja henkilökunnan osaaminen mahdollistavat asiakkaiden vastaanottamisen, joilla on erityisiä vahvan tuen tarpeita.

 

Lue aiemmat artikkelit Toimintakeskus Aarteeseen liittyen

Linkki: Jaettu ilo, paras ilo 

Linkki: Toimintakeskus Aarre yhdistää kolme vahvaa ja osaavaa tiimiä

 

Aiheeseen liittyvät