14.5.2019

Toimintakeskus Jaakkola Keravalla muuttaa uusiin tiloihin

Rinnekodin Toimintakeskus Jaakkola tarjoaa työllistymistä ja osallisuutta edistäviä palveluita Keravalla ja se on ollut toiminnassa vuodesta 2015. Toimintakeskus tarjoaa tällä hetkellä palveluita 14 kehitysvammaiselle henkilölle.

Nykyiset tilat sijaitsevat Keravalla Santaniitynkadulla. Vuokrasopimus nykyisissä 300 neliön tiloissa on päättymässä elokuussa 2019. Toimintaa laajennetaan uusissa tiloissa Keravan keskustassa, Kultasepänkadulla, jossa neliöitä on 468.

– Ohjaajat odottavat mielenkiinnolla ja innostuneina uusien toimintatilojen avaamista. Toiminnan kehittäminen on jo hyvässä vauhdissa ja takana on muun muassa ohjaajien suunnittelu- ja kehittämispäivä, jossa aiheena oli esimerkiksi positiivinen riskiarviointi, päiväohjelmien muodostaminen ja tilojen jakamisratkaisut. Asiakkaiden kanssa muuttovalmennus on aloitettu kertomalla heille muutosta ja pakkaamalla. Pian aloitamme myös videon näyttämisen uusista toimintatiloista sekä tehdään tavaroiden muuttolistaa kuvitettuna, Jaakkolan palveluyksikön johtaja Minna Kalliomäki kertoo.

Uusiin tiloihin tulee toimintakeskus, joka tilallisesti jakaantuu kahteen osaan. Toinen näistä on esteetön, erityisesti liikuntarajoitteisille sopiva tila, jossa on oma sisäänkäynti. Toinen tila on kehitysvammaisille henkilöille, jotka tarvitsevat vahvempaa tukea. Tilat mahdollistavat myös yksilö- ja pienryhmätyöskentelyn äänieristetyissä huoneissa.

Lisätietoja:

Anna Eskola
Palvelualuejohtaja
044 7387027
anna.eskola@rinnekoti.fi

Minna Kalliomäki
Jaakkolan palveluyksikön johtaja
044 7241030
minna.kalliomaki@rinnekoti.fi

Aiheeseen liittyvät