30.8.2019

Toimintakeskus Lyyli avautui Tampereella

Toimintakeskus Lyylissä harmailla ja keltaisilla verhoilla verhoiltu tila, jossa säkkituoleja maassa

Tampellan alueelle Tampereen keskustan tuntumaan on auennut Rinnekodin uusin toimipiste, Toimintakeskus Lyyli. Toimintakeskus tarjoaa työllistymistä ja osallisuutta edistävää toimintaa kehitysvammaisille ja autismikirjon henkilöille. Uusi toimintakeskus täydentää Rinnekodin palveluvalikoimaa Pirkanmaalla asumisen palvelujen rinnalla.

Toimintakeskus Lyylin toiminnan sisältöön kuuluu osallisuuden toteutuminen yhteiskunnassa ja henkilölle tärkeissä yhteisöissä sekä toimintakykyä ylläpitävää tai sitä edistävää ja työelämävalmiuksia kehittävää toimintaa. Toimintakeskuksessa on 20 asiakaspaikkaa. Toimintakeskuksen tilat on jaettu kahteen osaan, mikä mahdollistaa palveluiden tarjoamisen erilaisille tuen tarvitsijoille. Toinen puolista onkin suunniteltu henkilöille, joilla tuen tarve on vahvempaa.

Hyvän sijaintinsa vuoksi Toimintakeskus Lyylin tavoitteena on jalkautua usein toimintakeskuksen ulkopuolelle ja näin sekä kokeilla että löytää mahdollisimman monipuolisesti erilaisia tapoja osallistua ja saada uusia kokemuksia.

– Tulemme liikkumaan paljon lähiympäristössä ja osallistumaan erilaisiin paikallisiin tapahtumiin. Tarkoituksemme on olla niin sanotusti seinätön toimintakeskus – osallisuuden kokemuksia haetaan nimenomaan osallistumalla aktiivisesti yhteiskuntaan, Toimintakeskus Lyylin palveluyksikön johtaja Johanna Rosvall kertoo.

Tällä hetkellä Lyylissä työskentelee neljä sote-alan koulutettua ohjaajaa ja palveluyksikön johtaja. Henkilökunnalla on laaja-alainen kokemus ja osaaminen alasta, erityisosaamista löytyy muun muassa kommunikaatioon ja autismiin liittyen. Henkilökunta tukee asiakkaiden yhdenvertaisuutta ja itsemääräämisoikeuden toteutumista ja vahvistumista esimerkiksi valintojen ja päätöksenteon tukemisen menetelmin.

Aiheeseen liittyvät