7.5.2019

Toimintakeskus Tarmola kannustaa kierrättämään

Rinnekoti-Säätiön Toimintakeskus Tarmola järjestää Rakasta Roska pois -kierrätystapahtuman 17.5. klo 10.30-13. Tapahtumassa on luvassa pieni kahvio, kierrätystaidetta, kirpputori sekä asiantuntevaa lajitteluneuvontaa.

Kierrätys on ollut teemana Toimintakeskus Tarmolassa syksystä asti. Kaikki alkoi siitä, kun syksyllä 2018 aloitettiin yhteistyö Posintran Palko-hankkeen Anne Wetterstrandin kanssa. Wetterstrandin kanssa mietittiin Tarmolan asiakkaille työtehtäviä toimintakeskuksen ulkopuolelta. Asiakkaat ja ohjaajat saivat ajatuksen siitä, että kierrätyksen edistäminen voisi olla Toimintakeskus Tarmolan ryhmälle luontevaa käytännön tekemistä.

Wetterstrand tapasi Tarmolan ryhmää muutamia kertoja syksyn ja alkutalven aikana ideoiden kierrätysryhmän toimintaa ja tehden asiakkaiden kanssa yhdessä ryhmän esitettä. Toimintakeskus Tarmolan kierrätysryhmän asiakkaita oli Duunitehtaalla 5.2.2019 esittelemässä Palko-hankkeen kanssa toimintaa. Helmi- ja maaliskuun vaiheessa asteittain Jedi-Autotalo, RTV ja TavaraKammari aloittivat yhteistyön Tarmolan kanssa ja siitä lähtien asiakkaat ja ohjaajat ovat kävellen vieneet heidän pakkausjätteitä, kuten pahvia, lasia, pakkausmuovia ja paperia kierrätykseen.

– Asiakkaamme ovat upeasti oivaltaneet kierrätyksen merkityksen ja myös sen, että näin jokainen voi tehdä osansa ympäristön hyväksi. Samalla saamme porukkana mielekästä tekemistä sekä liikuntaa ja autamme lähialueen yrityksiä kierrättämään, kertoo Toimintakeskus Tarmolan ohjaaja Mari Pursio.

– Lähialueen yritykset ovat ottaneet kierrätysaputoimintamme kivasti vastaan ja useimmista kontaktoimistamme yrityksistä jotain pientä kierrätykseen vietävää jätettä on löytynyt, jatkaa Pursio tyytyväisenä.

Rakasta roska pois

Jatkuvan, pienimuotoisen kierrätysaputoiminnan lisäksi toimintakeskuksen väki yhteistyökumppaneineen järjestää myös kierrätystapahtuman.

– Innostuimme toimintakeskuksessa kierrätysteemasta niin, että aloimme suunnitella tästä kevättapahtumamme teemaa. Kun mietimme luontevia yhteistyötahoja, niin mieleen tuli tässä melkein naapurissa toimiva jätehuoltoyhtiö Rosk’n Roll, Pursio kertoo.

– Olemme mukana monissa alueemme tapahtumissa tekemässä mm. lajittelu- ja jäteneuvontaa ja meille olikin hyvin luontevaa lähteä mukaan tähän toimintakeskuksen tapahtuman järjestämiseen. On hienoa, miten yhä uudet ja useammat tahot ovat kiinnostuneet lajittelusta ja oivaltaneet kierrätyksen merkityksen. Tottakai haluamme auttaa tällaisessa, toteaa viestintäsuunnittelija Seija Päivänsalo-Nykänen Rosk’n Rollista.

Lisätiedot:
Toimintakeskus Tarmola
Minna Kalliomäki, palveluyksikön johtaja
044 7241030

Posintran logo, jossa harmaalla teksti Posintra alleviivattuna punaisella viivalla. Rosk'n Rollin logo, jossa tekstin lisäksi sininen, punainen ja keltainen puhekuplamainen grafiikka.

Aiheeseen liittyvät