29.8.2019

Toimintakeskus Tarmolassa totuttaudutaan uusiin tiloihin

Porvoossa sijaitseva Toimintakeskus Tarmola muutti isompiin tiloihin keskustaan heinä-elokuun vaihteessa. Muutos on ollut iso juttu niin henkilökunnalle kuin asiakkaillekin. Työtoiminnan asiakkaat Jenna ja Jyri kertovat tuntuneen aluksi oudolta, kun aamulla lähdettiinkin Tarmolan kaupunginosan sijaan keskustaan.

Toimintakeskus Tarmolan asiakas esittelee itse tekemäänsä nimikylttiä

Pikkuhiljaa uudet tilat ja sitä kautta tulleet uudet tehtävät ovat alkaneet tuntua hyviltä. Jyri viihtyy fyysisten ja liikkuvien tehtävien parissa ja hänet voikin nähdä aina ajoittain keskustan puistoissa keräämässä roskia muiden ryhmäläisten kanssa.

– Olen tehnyt myös nimikyltit tuonne meidän kaappeihin, Jyri vinkkaa ja kertoo lilan värin olevan yksi suosikeistaan.

Jenna puolestaan tykkää viettää aikaansa kädentaitojen parissa. Hänen käsistään on syntynyt niin kauniita maalauksia kuin käytännöllisiä käyttöesineitäkin, joita voi nähdä Tarmolassa. Nytkin työpöydällä on keskeneräinen vohvelikangastyö, jota hän työstää samalla, kun kuuntelee tietokoneelta musiikkia.

Tarmolan asiakas istuu työpöydän äärellä ja esittelee tekemäänsä vohvelikangastyötä

Materiaalit esille

Uuden Toimintakeskus Tarmolan tilat ovat hyödynnettävissä aiempaa paremmin ryhmätoimintoihin. Tiloja sisustetaan ja kalusteita tilataan asiakkaiden tarpeet, akustiikka, esteettisyys sekä tilojen monikäyttöisyys huomioiden. Osa huoneista etsii vielä lopullista käyttötarkoitusta, mutta jo nyt on selkeästi nähtävillä, että asiakkaiden käytössä paljon erilaista materiaalia.

– Aiempaan toimintakeskukseen verrattuna meillä on täällä paljon enemmän tilaa eikä materiaalien tarvitse olla piilossa kaapeissa tai varastossa. Se, että muun muassa langat ja kartongit ovat koko ajan näkyvillä on antanut meille paljon uusia ideoita, miten niitä voisi hyödyntää, Tarmolassa avustajana työskentelevä Hannele Lyhty.

Tarmolaan on myös juuri valmistunut Haltijan kanssa yhteistyössä toteutettu multisensorinen aistitila, jossa on aistiteknologisia ratkaisuja antaa mahdollisuudet rauhoittumiseen, rentoutumiseen sekä oppimisen tueksi. Se on hieno mahdollisuus niin asiakkaille kuin ohjaajille uutena työvälineenä monine mahdollisuuksineen. Keskeinen sijainti Porvoon keskustassa mahdollistaa ympäröivien palvelujen ja alueiden hyödyntämisen kuten kirjaston, päivittäistavarakaupan, kaupungin puistojen hyödyntämisen osana toimintaa.

Aiheeseen liittyvät