Työllistyminen ja osallisuus, Espoo

Ainontupa ja eläkeläiset

Kenelle: Kehitysvammaisille aikuisille

Missä: Pohjois-Espoon Lakistossa, Toimintakeskus Martin yläkerrassa.

Toimipisteen tiedot

Ainontupa ja eläkeläiset - Rinnekodintie 14 02980 Espoo

040 183 0853

Ainontupa tuottaa ryhmämuotoista päiväaikaista toimintaa. Ryhmässä on kolme ohjaajaa. Ryhmämme on erittäin eläväinen, innostuva ja välillä hieman äänekäskin. Suurin osa asiakkaistamme käy kokopäiväisesti toiminnassa ja osa asiakkaista käy puolipäiväisinä tai parina päivänä viikossa. Ainontuvalla on monen ikäisiä asiakkaita, ja jaamme tilat eläkeläiskerhon kanssa kolmena päivänä viikossa. Asiakkaista suurin osa kommunikoi puheella, mutta meillä on arjessa päivittäin tukikuvat ja tukiviittomat käytössä puheen tukena käytössä.

Eläkeläisten yhteisölliseen ja keskustelevaan kerhoon on mahdollista osallistua kolmen tunnin ajaksi korkeintaan kolmena päivänä viikossa. Kerhossa vuodenaikojen mukaiset teemat näkyvät kädentaidoissa ja suunnitellussa tekemisessä, asiakkaat tulevat yksilöllisesti huomioitua ryhmässä. Eläkeläisissä on yksi ohjaaja ja ryhmän käytössä on Ainontuvan keittiötilat.

Ainontuvalla toiminnan painopisteenä ovat kädentaidot, aistit ja liikunta. Viikoittaisessa toiminnassa huomioidaan kulttuuri, traditiot, hemmottelut, retket ja ajankohtaiset yhteiskunnalliset asiat. Toimintamme on ryhmätoimintaa perustuen asiakkaiden tavoitteisiin, mieltymyksiin, valintoihin ja voimavaroihin. Käytössämme on myös Lyfta-virtuaalimatkat ja kerran viikossa pidämme etälive lähetyksen, jonka aiheena on luova liikkuminen.

Ryhmätilamme on avara, iso ja esteetön. Ainontuvalta löytyy kaksi vessaa ja keittiö, jossa leivomme kerran kuukaudessa. Meiltä löytyy leponurkkaus kahdella sängyllä ja pieni oleskelutila televisioineen. Tiloista löytyy myös erillinen askartelutila. Pääpaino on kausiluontoisissa askarteluissa ja juhlissa, jotka suunnittelemme yhdessä asiakkaiden kanssa, toteutamme myös Rinnekodin Lakiston alueen yhteistapahtumiin ja juhliin lavasteita sekä koristeita.

Tervetuloa tutustumaan meihin!

Ainontupa ja eläkeläiset

Rinnekodintie 14, Espoo, Suomi