Asumisen tuen palvelut, Helsinki

Hevosmies

Kenelle: aikuisille kehitysvammaisille ja/tai neuropsykiatrisille asukkaille.

Sijainti: Helsingin Alppikylässä, hyvien kulkuyhteyksien varrella.

Hevosmies on viiden hengen ryhmäkoti sekä kahdeksan täysin varusteltua yksiötä. Huoneistoissa on omat saniteettitilat ja lisäksi yhteiskäytössä olevat oleskelu- ja ruokailutilat, pyykkitilat sekä saunaosasto. Hevosmiehessä opetellaan yhdessä arjen perustaitoja ja aikuisuutta. Kannustamme asukkaita mielekkääseen opiskeluun, työhön ja vapaa-aikaan. Asukkaiden arjessa harjoitellaan myös sosiaalisten suhteiden solmimista ja ylläpitoa. Rohkaisemme asukkaita itsenäisyyteen ja valintojen tekoon, käytämme tuettua päätöksentekoa kirkastamaan päätösten ja valintojen seurauksia.

 

Toimipisteen tiedot

Hevosmies - Hevosmiehenkatu 1 00770 Helsinki

044 776 7374

palveluyksikön johtaja (ark. 8-16)

044 728 5711

Asukkaita voimaannuttavaa arkea

Henkilökunnallamme on monipuolinen kokemus ja koulutus sosiaali- ja terveysalalta. Neuropsykiatristen asiakkaiden ohjausmenetelmät, autismiosaaminen ja mielenterveystyö ovat vahvuutemme.

Teemme tavoitteellista työtä asiakaslähtöisesti ja kunnioitamme itsemääräämisoikeutta.  Ohjauksessa käytämme tarvittaessa kuvia tukemaan toiminnanohjausta ja vuorovaikutusta. Ohjauksemme perustuu yhdessä asukkaan kanssa laadittuihin tavoitteisiin. Tavoitteellisen työn avulla pyrimme tukemaan asukkaiden itsenäistä elämää ja arjen hallintaa.

Pidämme tärkeänä, että asukkaamme voivat osallistua monipuolisesti yhteiskunnan tarjoamiin palveluihin ja aktiviteetteihin.

Asumisen seinällä asukkaiden käsitöitä

Hevosmies

Hevosmiehenkatu 1, Helsinki