Asumisen tuen palvelut, Porvoo

Johannisberg

Kenelle: Nuorille ja nuorille aikuisille kehitysvammaisille henkilöille.

Sijainti: Hyvien palvelujen ja kulkuyhteyksien varrella Porvoossa.

Johannisberg on ohjatun, autetun ja vaativan autetun asumispalvelun yksikkö. Yksikkö on 15 asukkaan ryhmäkoti, johon kuuluu kolme ryhmäkotia, kaksi yläkerrassa ja yksi alakerrassa. Koko rakennuksemme on esteetön ja talossamme on myös hissi. Alakerrassamme on kuusi asuntoa ja yksi erillisasunto. Yläkerrasta löytyy viiden asunnon ja kolmen asunnon ryhmäkodit sekä yksi erillisasunto. Jokaisessa asunnossa on oma kylpyhuone ja pienoiskeittiö. Asukkaidemme yhteisessä käytössä on olohuone, keittiö ja sauna. Pihallamme on patio, jossa vietämme aikaa erityisesti kesäisin. Reilun kokoinen piha mahdollistaa erilaisten pihapelien pelaamisen ja puutarhan hoidon yhdessä asukkaiden kanssa.

 

Toimipisteen tiedot

Johannisberg - Fredrika Runebergin katu 44 06100 Porvoo

044 779 1408

palveluyksikön johtaja (ark. 8-16)

044 755 3157

 

Omavalvontasuunnitelma
Johannisberg

Yhdessä suunniteltua toimintaa ja tukea arjen askareisiin

Jokaiselle asukkaallemme on laadittu yksilöllinen palveluiden toteuttamissuunnitelma PATO, jossa on huomioitu jokaisen omat toiveet ja tarpeet. PATO-suunnitelmat päivitetään kaksi kertaa vuodessa. Toimintamme tavoitteena on asukkaan yksilöllisten tarpeiden huomioon ottaminen, elämänhallinnan harjoittelu ja ennen kaikkea hyvä elämä.

Asukkaamme käyvät päivisin koulussa tai työ- ja päivätoiminnassa tai tuetusti ulkopuolisella työnantajalla. Asukkaita ohjataan ja tuetaan päivittäisten kotiaskareiden lisäksi myös vapaa-ajan harrastuksiin ja toimintaan talon ulkopuolella. Viikko-ohjelmaamme kuuluu yhteisiä askareita talossa. Käymme myös yhdessä erilaisilla retkillä. Asukkaamme pääsevät vaikuttamaan omaan elämäänsä ja talon toimintaan säännöllisissä asukaspalavereissa. Ohjaajien osaamista vahvistetaan esimerkiksi vaihtoehtoisten kommunikaatiomenetelmien käytössä.

Ohjaaja ja asiakkaat ripustavat pyykkiä pyykkinarulle

Johannisberg

Fredrika Runebergin katu 44, Porvoo