Asumisen tuen palvelut, Helsinki

Joutsenvirta

Kenelle: Eriasteisille kehitysvammaisille sekä autisminkirjon asukkaille.

Sijainti: Helsingin Laajasalossa rauhallisella pientaloalueella kolmen kilometrin päässä Herttoniemen metroasemalta ja hyvien liikenneyhteyksien varrelta.

Joutsenvirran kaksikerroksinen talo sisältää kolme ryhmäkotia, joista löytyy yhteensä 18 asuntoa. Kaikissa asunnoissa on oma kylpyhuone ja pienkeittiö. C-ryhmäkodin vieressä on myös yksi erillinen 40 m2 yksiö, jossa on avokeittiö ja kylpyhuone. Ryhmäkodissamme on myös paljon yhteisessä käytössä olevia tiloja, kuten olohuone, keittiö, sauna ja kodinhoitohuone. Lisäksi talostamme löytyy aistihuone, jossa voi katsoa elokuvia, viherhuone musiikin kuunteluun sekä monitoimitila askarteluun tai pienten palavereiden pitämiseen. Viihtyisyyttä lisäävät taloamme ympäröivät isot terassit ja metsämaisema. Lähettyviltä löytyy paljon puistoja ja kävelyreittejä. Yksikkömme tarjoaa palveluja vain helsinkiläisille asiakkaille.

Toimipisteen tiedot

Joutsenvirta - Svanströmintie 9 00840 Helsinki Helsinki

044 764 3598

Palveluyksikön johtaja (ark. 8-16)

050 472 7002

Omavalvontasuunnitelma
Joutsenvirta

Ympärivuorokautinen tuki jokaisen asukkaan toiveet huomioiden

Tarjoamme Joutsenvirrassa asumisen tukipalveluja ympärivuorokautisesti, jokaisen asiakkaan avun ja ohjauksen tarpeen mukaan. Henkilökuntamme erityisosaamista on kommunikointi, aistimonivammaisuus- sekä autismiosaaminen. Päivittäisessä käytössämme ovat esimerkiksi puhetta tukevat tukiviittomat, sosiaaliset tarinat sekä kuva- ja esinekommunikaatio. Arjen toiminnoissa huomioimme myös asukkaiden mahdolliset aistiyliherkkyyksiä esimerkiksi toimintoja porrastamalla.

Joutsenvirrassa asukkailla on mahdollista osallistua asukaskokouksiin ja tuoda siellä viikoittain toiveitaan esille. Maittavat kotiruuat valmistamme itse asukkaiden toiveet huomioiden. Roihuvuoren seurakunta vierailee säännöllisesti laulattamassa asukkaitamme. Lisäksi teemme yhteistyötä asukkaiden verkostojen kanssa. Joutsenvirta tarjoaa hyvät puitteet myös alan opiskelijoille mm. harjoittelun tekemiseen.

Joutsenvirta

Svanströmintie 9, Helsinki