Asumisen tuen palvelut, Espoo

Kaisala

Kenelle: Valmentavan asumisen yksikkö nuorille aikuisille, kehitysvammaisille henkilöille. Asiakkailla voi olla laaja-alaisia psyykkisiä haasteita tai kriisiytynyt elämän tilanne.

Sijainti: Espoon Lakistossa maaseutumaisessa ympäristössä.

Kaisalassa on seitsemän asuntoa, jokaiseen asuntoon kuuluu erillinen oma wc ja suihkutila. Yhteisessä käytössä on kaksi oleskelutilaa, kaksi keittiötä ja saunatilat. Kaisala on jaettavissa kahteen soluun ja yhteen erillisasuntoon.

Suunnittelemme jokaiselle asukkaallemme yksilöllisen tuen, joka vastaa asukkaan tarpeita ja toiveita. Asukkaat voivat itse vaikuttaa omaan päiväohjelmaansa sekä yhteiseen tekemiseen. Asukkaiden toiveita kuunnellaan ja niiden toteutus suunnitellaan yhdessä.

Toimipisteen tiedot

Kaisala - Rinnekodintie 15 02980 Espoo

050 42 88 244

palveluyksikön johtaja (ark. 8-16)

046 922 2025

 

Omavalvontasuunnitelma
Kaisala

Hyvää arkea, aktiivista elämää

Kaisala tarjoaa virikkeellisen ja ennen kaikkea turvallisen elinympäristön asukkailleen. Tavoitteemme on valmentaa asukkaitamme itsenäisempään asumiseen ja tarjota tukea yksilölliseen elämään. Jokaiselle asukkaalle tehdään oma viikko-ohjelma, joka pitää sisällään hänen arkensa kannalta merkityksellisiä asioita. Tavoitteena on, että asukas voi tulevaisuudessa muuttaa kevyemmän tuen tai palvelun piiriin ja sen vuoksi jokaisen kanssa käydään yksilöllisesti suunnitellen läpi ne asiat, mitä tavoitteen saavuttaminen edellyttää. Kaisalassa rakennetaan jokaisen asukkaan kanssa hänelle sopiva arki, jonka toteutumisessa Kaisalan ohjaajat ovat tukena ja mahdollistajina.

Kaisalassa on joka viikko asukaskokous, jossa käydään läpi ajankohtaisia asioita ja suunnitellaan yhteistä tekemistä. Suuren suosion on saanut myös kokkauspäivä, jolloin jokainen vuorollaan voi suunnitella ostoslistaa, asioida kaupassa ja valmistaa itse suunnittelemansa aterian muille. Asukkaiden mielestä lempipuuhia Kaisalassa ovat: kauppakäynnit, uimahallireissut, ulkoilu Lakiston alueella, kahvilakäynnit Ainoliinassa, autoretket, hiustenlaitto ja kynsienlakkaus, yhteiset askartelut sekä kokkauspäivät.

’’Ohjaajat ovat kivoja, he toteuttavat aktiviteetteja ja auttavat olemaan”

Moniammatillisen henkilökuntamme erityisosaaminen on painottunut haastavasti käyttäytyvien henkilöiden ohjaukseen. Meillä on hyvä ilmapiiri, jossa tehdään töitä täydellä sydämellä. Henkilökuntamme on kiinnostunut sekä suunnittelemaan että toteuttamaan yhdessä asiakkaidemme kanssa erilaisia aktiviteetteja monipuolisesti. Aktiviteettejä toteutetaan joko yksilöohjauksena tai pienryhmissä.

Henkilökunta panostaa asukkaiden arjen sujuvuuteen kuntouttavalla työotteella. Henkilökunta haluaa kehittää niin itseään kuin Kaisalaakin.

Kaisala

Rinnekodintie 15, Espoo