Asumisen tuen palvelut, Helsinki

Kaski

Kenelle: Helsinkiläisille aikuisille kehitysvammaisille henkilöille.

Sijainti: Pohjois-Helsingin Suutarilassa, rauhallisella pientalo alueella.

Kaski toimii yksikerroksisessa rakennuksessa ja käsittää kolme ryhmäkotia. Asukkailla on omissa huoneissaan wc ja kylpyhuone, sekä osassa myös pienkeittiö. Jokaisen ryhmäkodissa on yhteinen keittiö ja ruokailutila, olohuone ja katettu terassi. Koko talon yhteisessä käytössä on sauna pesutiloineen, pesutupa ja väestönsuoja, joka toimii monitoimitilana. Kasken tilat ovat esteettömät.

Toimipisteen tiedot

Kaski - Yläkaskenkuja 22 00740 Helsinki

050 400 0514

palveluyksikön johtaja (ark. 8-16)

050 535 8747

 

Omavalvontasuunnitelma
Kaski

Arjen yhteisiä askareita

Kaskessa panostetaan yksilökeskeiseen työotteeseen. Asukkaita kannustetaan aktiivisuuteen ja osallistumiseen, mutta kunnioitetaan myös asukkaan halua olla rauhassa omassa kodissaan. Kaskessa päivät rytmittyvät arkisten askareiden parissa. Asukkaat tarvitsevat paljon tukea päivittäisissä toiminnoissaan. Arjessa pyritään panostamaan yksilöllisesti laadukkaaseen hoitoon ja tukeen.

Työntekijöiden läsnäolo asukkaille, juttelu ja kuunteleminen koetaan tärkeänä päivittäisessä kohtaamisessa. Kaskessa käy joka toinen viikko Meripihkan toimintakeskuksen väkeä pitämässä musiikkituokioita, joihin voivat halukkaat asukkaat osallistua. Seurakunnasta käydään kerran kuukaudessa pitämässä hartaus. Kaskessa juhlitaan perinteikkäästi pitkän kaavan mukaan juhlapyhät, koristellaan talo ja syödään hyvin.

Kaskessa on henkilökuntaa ympäri vuorokauden. Henkilökunnan vahvuus on perushoidon osaaminen ja saattohoito. Työntekijät ovat innostuneita ja sitoutuneita työhönsä.

Kaski

Yläkaskenkuja 22, Helsinki