Lapsi- ja perhepalvelut, Helsinki

Kasvunkoti Elli ja Niilo

Kenelle: 12-18-vuotiaille, huostaan otetuille erityistarpeisille nuorille.

Sijainti: Kodikkaassa Helsingin Pitäjänmäessä, hyvien kulkuyhteyksien äärellä.

Kasvunkoti Elli ja Niilo tarjoaa pitkäaikaista, ympärivuorokautista sijaishuollon palvelua yhteensä 14 nuorelle. Paikat on jaettu kahteen eri yksikköön, Elliin ja Niiloon. Yksiköissä on edellytykset vastata vaativiin palveluntarpeisiin. Jokainen hoitopolku suunnitellaan aina räätälöidysti ja yksilöllisesti nuoren ja perheen tarvetta vastaavaksi.

Toimipisteen tiedot

Kasvunkoti Elli ja Niilo - Sylvesterintie 10 D ja C 00370 Helsinki

Elli

044 776 4401

Niilo

044 499 3218

palveluyksikön johtaja (ark. 8-16)

044 736 5479

Nuoria kannustetaan omatoimisuuteen

Kasvunkoti Ellissä ja Niilossa jokaisella nuorella on nimetty omaohjaaja. Yksikössä on erikoistuttu kehitysvammaisuuteen, aistiyliherkkyyksiin sekä psyykkisiin ja neurologisiin häiriöihin. Nuorille suunnitellaan oma hoitopolku yhteistyössä nuoren, vanhempien ja nuoren asioista vastaavan sosiaalityöntekijän kanssa. Nuorten perheiden kanssa tehdään tiivistä yhteistyötä. Yksikön asiakkaat ovat vahvan tuen tarpeessa, toiminnassa pyritään tukemaan nuorten omatoimisuutta. Yksikön toimintaa rytmittää strukturoitu, aikuisjohtoinen arki.

Jokaisella nuorella on oma huone, jonka hän voi sisustaa mieleisekseen. Yhteisessä käytössä on viihtyisä olohuone ja keittiö. Samassa kiinteistössä on harrastetiloja, jotka ovat Kasvunkodin nuorten käytettävissä. Viikoittain nuorten käytössä on esimerkiksi kuntosali- ja biljardivuoro sekä säännölliset saunavuorot kahdesti viikossa. Tilat eivät ole esteettömät.

 

Kädet kallion päällä

Kasvunkoti Elli ja Niilo

Sylvesterintie 10, Helsinki