Lapsi- ja perhepalvelut, Espoo

Kasvunkoti Taimi

Kenelle: Kehitysvammaisille ja autismikirjon lapsille ja nuorille

Sijainti: Luonnonkauniissa Espoon Lakistossa, turvallisen kyläyhteisön sydämessä.

 

Kasvunkoti Taimi tarjoaa turvallisen kasvupaikan seitsemälle alle 18-vuotiaille kehitysvammaiselle ja autismikirjon lastensuojelun sijoittamille lapsille. Kohtaamme jokaisen lapsen yksilönä ja huomioimme hänen yksilölliset tuentarpeensa hoito- ja kasvatussuunnitelmassa. Sen laadimme yhdessä lapsen, hänen vanhempiensa ja kotikunnan sosiaalityöntekijän kanssa.

Meillä lapset käyvät koulua, harrastavat ja touhuavat omien mielenkiinnon kohteidensa parissa. Lapset saavat itse osallistua oman elämänsä suunnitteluun ja pääsevät vaikuttamaan myös Kasvunkoti Taimin arkeen. Lapsilla on kerran viikossa henkilökunnan kanssa yhteinen sohvapalaveri. Sohvapalaverissa käsitellään lasten toivomia aiheita sekä yhteisiä asioita. Lapset saavat vaikuttaa kasvunkodin arkeen ja yhteiseen toimintaan. Kasvunkodissa jokaisella lapsella on omaohjaajapari, jonka kanssa hän tekee kahden kesken lapsen kasvun ja kehityksen kannalta merkityksellisiä asioita. Järjestämme myös Kasvunkodin väelle yhteisiä juhlia vuodenaikojen teemojen mukaisesti ja retkiä sekä muuta ohjattua toimintaa erityisesti loma-aikoina.

Teemme yhteistyötä lapsen vanhempien kanssa jokaisen lapsen kanssa yksilöllisesti. Lapsilla on mahdollisuus myös kotilomiin, joita toteutetaan yksilöllisen hoito- ja kasvatussuunnitelman mukaisesti.

Kasvunkoti Taimissa työskentelee lastensuojelun ja kehitysvammatyön ammattilaisia, joilla on sydän mukana töissä ja halu aidosti kulkea lasten rinnalla.

Toimipisteen tiedot

Kasvunkoti Taimi - Rinnekodintie 17 B 02980 Espoo

040 141 6301

Yksikön johtaja (arkisin klo 8-16)

040 184 1027

Tarinoita ja uutisia yksiköstä

Kasvunkoti Taimi

Rinnekodintie 17, Espoo, Suomi