Asumisen tuen palvelut, Klaukkala

Kiikkaistentie

Kenelle: Aikuisille kehitysvammaisille henkilöille.

Sijainti: Viihtyisällä pientaloalueella Nurmijärven Klaukkalassa.

Kiikkaistentien asumisyksikkö koostuu kaksikerroksisesta pienkerrostalosta, jossa on kolme pienryhmäkotia sekä seitsemän erillisasunnon rivitalosta. Kiikkaistentie tarjoaa palvelua myös kahdelle tukiasunnossa asuvalle asiakkaalle. Alakerran ryhmäkodeissa on omat huoneet viidelle asukkaalle sekä yhteinen keittiö ja oleskelutilat. Yläkerrassa sijaitsee pienkeittiöllä, kylpyhuoneella ja parvekkeella varustetut asunnot kuudelle asukkaalle sekä yhteinen keittiö- ja oleskelutila. Ala- ja yläkerran asukkailla on yhteinen sauna sekä väestönsuoja, joka toimii rentoutus- ja aistitilana. Talossa on hissi ja tilat on tehty esteettömäksi. Erillisasunnot ovat 36 m2 kokoisia keittiöllä, kylpyhuoneella ja parvekkeella varustettuja yksiöitä. Erillistalolla on myös yhteinen pienkeittiöllä ja saunalla varustettu asukastupa. Kiikkaistentien talojen välissä on patio ja iso piha. Erillistalolla on oma terassinsa sekä pieni piha.

Toimipisteen tiedot

Kiikkaistentie - Kiikkaistentie 16-18 01800 Klaukkala

040 524 5752

palveluyksikön johtaja (ark. 8-16)

044 777 6234

 

Omavalvontasuunnitelma
Kiikkaistentie

Hyvää ja kodikasta elämää

Henkilökunta tarjoaa apua ja tukea asumiseen ja arkeen, asukkaan yksilöllisten tarpeiden mukaan. Henkilökunnan työtehtäviin kuuluu perus- ja kodinhoidolliset työt, niissä opetus ja ohjaus, viriketoiminnan suunnittelu ja järjestäminen sekä asukkaiden voinnin seuranta. Asukkaita kannustetaan omatoimisuuteen kunkin oman toimintakyvyn mukaisesti. Toiminta yhteistyökumppaneiden kanssa on osa jokapäiväistä toimintaa. Henkilökuntaa on paikalla ympäri vuorokauden.

Asukkaidemme hyvinvointi on sekä laatukriteeri että tärkein tavoite. Asukkaiden hyvinvoinnin edistämiseksi työyhteisö huolehtii sekä omasta, että ryhmän toiminnan kehittämisestä. Jokaiselle asukkaalle on nimetty palveluista vastaava ohjaaja, joka hoitaa asukkaan hyvinvointiin ja elämään liittyviä asioita monipuolisesti yhteistyössä omaisten, työ- ja päivätoimintojen, koulujen sekä muiden yhteistyötahojen kanssa. Vastuuohjaaja toimii erilaisissa tilanteissa asukkaan tukena ja asiantuntijana.

Rinnekodin arvot lähimmäisyys, asiantuntijuus ja hyvä elämä ovat yksikön toiminnan kivijalka. Toiminnalla tuetaan ja ohjataan asukasta mahdollisimman hyvään elämään turvallisessa ja virikkeellisessä ympäristössä. Asukas on mukana omien asioidensa hoitamisessa yksilöllisten kykyjensä mukaan. Asukkaiden toiveet ja tottumukset otetaan aina suunnittelussa huomioon. Jokaiselle taataan oikeus hyvään ja kodikkaaseen elämään yhteisönsä jäsenenä. Asukas tulee hyväksytyksi omana itsenään.

Asiakas ja hoitaja katsovat taivaalle puuhun nojaten

Kiikkaistentie

Kiikkaistentie 16, Klaukkala