Asumisen tuen palvelut, Helsinki

Kornetti

Kenelle: Lievästi- ja keskivaikeasti kehitysvammaisille tai autismikirjon henkilöille.

Sijainti: Hyvien kulkuyhteyksien varrella Helsingin Pitäjänmäellä.

Kornetti 1 ja 2 ovat asumispalveluyksiköitä, johon kuuluu 24 asuntoa. Asiakkaillamme on eri kokoisia yksiötä kylpyhuoneella. Osassa yksiöistä on oma keittonurkkaus. Asukkaamme voivat kalustaa kotinsa omilla huonekaluilla juuri mieleisekseen. Kaikki tilat ovat esteettömiä ja talosta löytyy myös hissi. Asiakkaidemme yhteisessä käytössä on neljä parveketta, ruokasalit, keittiöt, olohuoneet, kodinhoitohuoneet ja saunatilat. Talon kolmannessa kerroksessa on oma liikuntasali, jota voi käyttää iltaisin ja viikonloppuisin. Samassa talossa toimii myös Toimintakeskus Kartanonhaka.

Toimipisteen tiedot

Kornetti - Kornetintie 8 00380 Helsinki

Kornetti 1

050 452 3470

Kornetti 2

040 489 5803

palveluyksikön johtaja (ark. 8-16)

050 407 5731

Omavalvontasuunnitelma
Kornetti

Mieleistä tekemistä yhdessä ja omissa harrastuksissa

Toimintaperiaatteenamme on kuntouttava työote ja asiakkaidemme oikea-aikainen ohjaus ja avustaminen. Huomioimme jokaisen asiakkaan yksilönä ja tuemme heitä mahdollisimman itsenäisessä arjessa. Autamme heitä myös vapaa-ajan harrastuksissa, sosiaalisten suhteiden ylläpidossa sekä muissa merkityksellisissä toimissa ja varmistamme, että asiakkaamme saavat heille kuuluvat palvelut.

Asiakkaamme kertovat arvostavansa asukaskavereitaan, kivoja ohjaajia sekä omaa kotia ja rauhaa. Meillä yhteisöllisyys ja yhdessä tekeminen on tärkeää niin asiakkaille kuin henkilökunnalle. Asiakkaillemme on tärkeää, että ohjaajat ovat innokkaita myös ulkoilemaan ja järjestämään heille toimintaa. Pidämme asiakaskokouksen kerran kahdessa viikossa, jolloin asiakkaat pääsevät kertomaan omia toiveitaan.  Käymme yhteisillä retkillä ja hyödynnämme lähialueiden palveluita ja tapahtumia.

Kornetissa tuetaan asukkaiden itsemääräämisoikeutta. Tarvittaessa selvitämme asiakkaiden mielipiteitä ja toiveita viittomien ja kuvien avulla. Asiakkaat saavat sisustaa huoneensa itsensä näköisiksi. Toiveruuat pyritään aina huomioimaan. Osalla asiakkaista yksilöllinen arki toteutetaan henkilökohtaisen päivästruktuurin avulla. Itsemääräämisoikeuden tukemiseksi asiakkailla on joka toinen viikko asukaskokous, jossa on mahdollista kertoa kuulumisensa ja esittää toiveita. Kun yksikössä on yhteisiä ohjaushetkiä, niin osallistuminen on vapaaehtoinen, kaikille turvataan mahdollisuus osallistua omien kykyjensä puitteissa.

Kornetin henkilöstö on ammattitaitoista ja ystävällistä. Henkilöstö on moniammatillista taustaltaan. Henkilöstöltä löytyy sekä käytännön että koulutuksen myötä autismiosaamista ja erilaisia kommunikointimenetelmiä. Tavallinen päivä asiakkaiden kanssa koostuu sekä perushoivasta että ohjauksellisesta arjen tukemisesta.

Kornetti

Kornetintie 8, Helsinki