Asumisen tuen palvelut, Helsinki

Koukkusaari

Kenelle: Aikuisille kehitysvammaisille henkilöille.

Sijainti: Helsingin Vuosaaressa, lähellä hyviä palveluita ja ulkoilumaastoja.

Koukkusaari on 18 asukkaan koti. Koukkusaaressa on kolme asuinkerrosta, joissa jokaisessa on kuusi asuntoa. Asunnot ovat noin 20-28 m2 kokoisia ja jokaisessa huoneessa on oma kylpyhuone ja minikeittiö. Lisäksi ryhmäkodeissa on yhteiset oleskelu- ja ruokailutilat sekä yhteiskäytössä oleva keittiö ja parveke. Asukkaidemme käytössä ovat myös yhteiset pyykkitilat, saunaosasto ja sisäpiha. Koukkusaari on esteetön. Lähiympäristössä on terveysasema, apteekki, uimahalli, kirjasto ja kauppoja. Kulkuyhteydet ovat hyvät, ja ulkoilureitit ovat lähellä. Vuosaaren metro-asemalta on lyhyt matka.

 

Toimipisteen tiedot

Koukkusaari - Koukkusaarentie 20 00980 Helsinki

044 777 6230

palveluyksikön johtaja (ark. 8-16)

050 460 4760

Omavalvontasuunnitelma
Koukkusaari

Asukkaiden arkea ja täyttä elämää

Yhdessä asukkaan kanssa harjoitellaan arjen perustaitoja ja kannustamme asukkaita mielekkääseen opiskeluun, työhön ja vapaa-aikaan. Tuemme asukkaiden sosiaalisten suhteiden luomista ja ylläpitoa.

Kunnioitamme jokaisen itsemääräämisoikeutta ja yksityisyyttä. Rohkaisemme asukkaita itsenäisyyteen ja tekemään valintoja tarvittaessa tuetusti. Ohjauksessa käytämme tarvittaessa kuvia tai puhetta tukevia tai korvaavia menetelmiä tukemaan toiminnanohjausta ja vuorovaikutusta.
Koukkusaari on loppuelämän koti asukkailleen. Tarjoamme tarvittaessa saattohoitoa.

Henkilökunnallamme on monipuolinen kokemus ja koulutus sosiaali- ja terveysalalta. Ikääntyvien asiakkaiden ohjaus ja huolenpito, autismiosaaminen ja mielenterveystyö ovat vahvuutemme. Teemme tavoitteellista ja osallistavalla otteella työtä – jokaisen ihmisarvoa kunnioittaen.

Koukkusaaren asumisyksikön ikkunalla kukkasia

Koukkusaari

Koukkusaarentie 20, Helsinki