Asumisen tuen palvelut, Tampere

Melba

Kenelle: Täysi-ikäisille (aikuisille) kehitysvammaisille

Sijainti: Tampereen Niemenrannassa, hyvien julkisten kulkuyhteyksien päässä.

Melba tarjoaa yksilöllisesti suunniteltua, uudentyyppistä itsenäiseen elämään tähtäävää asumispalvelua ympärivuorokautisella tai päiväsaikaan sijoittuvalla tuella. Melba sijaitsee tavallisessa vuonna 2017 valmistuneessa kerrostalossa, jossa on asukasasuntoinamme yhteensä 18 yksiöitä ja kaksioita. Yksi näistä asunnoista on varattu asumisvalmennusasukkaalle. Loput talon asunnoista on vuokrattavissa vapailla markkinoilla. Omien asuntojen lisäksi Melbasta löytyy yhteiseen käyttöön asukastupa ja kokoustila. Melba sijaitsee hyvien palvelujen läheisyydessä. Lähikauppaan on vain parisataa metriä ja Lielahden monipuoliset palvelut, kuten kauppakeskus, terveysasema ja kirjasto sijaitsevat noin 1,5 kilometrin päässä. Lähiympäristössä on hyvät ulkoilu- ja liikuntamahdollisuudet.

Toimipisteen tiedot

Melba - Federleynkatu 42 33400 Tampere

040 703 3609

palveluyksikön johtaja (ark. 8-16)

044 785 9398

Omavalvontasuunnitelma
Melba

Yhteistä puuhaa ja omaa rauhaa

Suunnittelemme asumisen tuen yksilöllisesti ja tuki voi tarpeen mukaan olla ympärivuorokautista tai vain päiväaikaan sijoittuvaa. Tarjoamme ohjatun ja autetun asumisen palveluita. Melbassa tarjoamme myös asumisvalmennusta, joka tukee asiakasta kohti itsenäisempää elämää. Asumisharjoittelujakso sovitaan aina erikseen yleensä n. 1-3 kuukauden mittaiseksi. Kaikilla asukkaillamme on kerran viikossa kotipäivä, jolloin ohjaajien avustuksella siivotaan oma asunto ja hoidetaan yhdessä asioita.

Ohjatun asumisen puolella ohjaajat tukevat asiakkaita itsenäisessä elämässä, kuten ruuanlaitossa ja päivä- ja työtoimintoihin menemisessä. Autetun asumisen tuessa ruokaillaan yhdessä ja asiakkaat saavat ympärivuorokautista ohjausta ja apua. Iltaisin moni asiakkaistamme käy omissa harrastuksissaan tai rentoutuu oman kodin rauhassa. Järjestämme asukastuvalla mukavaa yhteistä toimintaa, joka suunnitellaan yhdessä asukkaiden kanssa. Teemme myös Melbasta pieniä retkiä yhdessä. Kokenut henkilökuntamme on moniammatillista, motivoitunutta ja reipasta.

Melban asumisyksikössä vietetään kesäjuhlaa ulkosalla

Melba

Federleynkatu 42, Tampere