Asumisen tuen palvelut, Tampere

Melba

Kenelle: Kaiken ikäisille kehitysvammaisille henkilöille.

Sijainti: Tampereen Niemenrannassa, hyvien julkisten kulkuyhteyksien päässä.

Melba tarjoaa yksilöllisesti suunniteltua, uudentyyppistä itsenäiseen elämään tähtäävää asumispalvelua ympärivuorokautisella tai päiväsaikaan sijoittuvalla tuella. Melba sijaitsee tavallisessa vuonna 2017 valmistuneessa kerrostalossa, jossa on asukasasuntoinamme yhteensä 18 yksiöitä ja kaksioita. Yksi asunto on varattu asumisvalmennusasukkaalle. Loput talon asunnoista on vuokrattavissa vapailla markkinoilla. Omien asuntojen lisäksi Melbasta löytyy yhteiseen käyttöön asukastupa ja kokoustila. Melba sijaitsee hyvien palvelujen läheisyydessä. Lähikauppaan on vain parisataa metriä ja Lielahden monipuoliset palvelut, kuten kauppakeskus, terveysasema ja kirjasto sijaitsevat noin 1,5 kilometrin päässä. Lähiympäristössä on hyvät ulkoilu- ja liikuntamahdollisuudet.

Toimipisteen tiedot

Melba - Federleynkatu 42 33400 Tampere

040 703 3609

palveluyksikön johtaja (ark. 8-16)

044 785 9398

Yhteistä puuhaa ja omaa rauhaa

Suunnittelemme asumisen tuen yksilöllisesti ja tuki voi tarpeen mukaan olla ympärivuorokautista tai vain päiväaikaan sijoittuvaa. Asukkaamme voi saada myös intensiivisempää asumisvalmennusta, joka tukee häntä kohti itsenäisempää elämää. Tarjoamme ohjatun ja autetun asumisen palveluita. Kaikilla asukkaillamme on kerran viikossa kotipäivä, jolloin ohjaajien avustuksella siivotaan oma asunto ja hoidetaan yhdessä asioita.

Ohjatun asumisen puolella ohjaajat tukevat itsenäisessä elämässä, kuten ruuanlaitossa ja päivä- ja työtoimintoihin menemisessä. Autetun asumisen tuessa ruokaillaan ja osallistutaan päivätoimintaan yhdessä. Tarvittaessa ruoka voidaan toimittaa myös suoraan asunnolle ateriapalveluna lounasravintolasta. Iltaisin jokainen asukas puuhailee omissa harrastuksissaan tai rentoutuu oman kodin rauhassa. Järjestämme asukastuvassa paljon mukavaa yhteistä toimintaa, joka suunnitellaan yhdessä asukkaiden kanssa. Kokenut henkilökuntamme on moniammatillista, motivoitunutta ja reipasta.

Melban asumisyksikössä vietetään kesäjuhlaa ulkosalla

Melba

Federleynkatu 42, Tampere